Kategoriat: Ajankohtaista

Tätini Maijan vuosikymmeniä sitten istuttama pihlaja kukoistaa edelleen lapsuudenkodin pihassa

Pilvistä, sateista, automatka Nivalasta kotiin

Tärkeä matka takana. Tapasin sukua, lapsuudenystäviä ja rukousystäviä. Oli hyvä palata omaan kotiin. Arin luona kävin mennessäni ja tullessani. Hän oli ikävöinyt, kun olin kaukana. Tekisi mieleni mennä vielä uudestaan sairaalaan hänen luokseen, mutta voimani tuskin riittävät. Huomenna on edessä työpäivä.

Keijo Rainerman ajatus pienessä kirjasessa virvoittaa mieleni:
"`Tarvitseeko sen, mikä on uskomatonta teille, olla uskomatonta minun silmissäni?` Jumala antaa toivon ja pitää yllä unelman." -Pois pelko! -kirjanen

M. Luther puhuu kutsumuksesta:
JOS HE OVAT MINUA VAINONNEET, NIIN HE TEITÄKIN VAINOAVAT.
"... Perkele ei lakkaa kuiskuttelemasta korvaasi vietelläkseen sinut kärsimättömyyteen ja alakuloisuuteen... Hän ei voi kärsiä sinun riippuvan Herrassa ja ajattelevan sekä puhuvan hänestä hyvää...

"Totu sen vuoksi tuollaisissa kutsumustasi tai itseäsi koskevissa tuskallisissa koetuksissa sanomaan: Nyt tiedän, miksi vihollinen karkaa kimppuuni. Hän tahtoo pelotella minut kutsumuksestani, saarnasta, tunnustuksesta ja uskosta sekä tehdä minut niin alakuloiseksi, etten odota mitään hyvää Herraltani enkä kiitä, ylistä ja odota avuksi häntä. Tässä sinun on harjaannuttava, jos tahdot pysyä Kristuksessa." -Mannaa Jumalan lapsille.

Veljen luona sain mainion yöpaikan kotopuolessa. Tien takana metsässä kävin pienoisen mustikkakierroksen. Sain pari desiä marjoja isälle ja äidille iltapalaksi, kun itse lähdin saunomaan.

Lapsuudenystävien Anitan ja Helinän kanssa aloitimme eilisiltana keskustelun mehulasin ääressä, saunanlauteilla jatkoimme kuulumisia. Kahvin ja piirakoiden kanssa juttu syveni ja lopuksi vielä rukoilimme jättäen Jumalan käsiin kaiken.

Terttu-ystävää tapasin aamulla ja rukoukseen päättyi meidänkin tapaamisemme. Ei ole sen parempaa tapaa heittää murheensa kuten ilonsakin Hänelle, joka vain voi auttaa ja jolta tulee voima, lohtu ja ilo elämäämme. On turvallista olla kätkettynä Jeesukseen, uskoa syntinsä anteeksi Hänen nimessään ja veressään.

Minä uskon hyvään Herraani, joka ei koskaan minua hylkää eikä jätä. Riipun kiinni Hänessä ja hänen sanassaan, joka vakuuttaa:
"En minä sinua hylkää enkä jätä."

Siunausta, arvoisa lukijani!

jk. Mahdatko arvata, kuka pieni neiti on aloittanut vauvamuskarin :)

Helinän 50-vuotissaunassa