Kategoriat: Ajankohtaista

Uimareissuni kauniita näkymiä. Ortodoksikirkko illan hämyssä.

+8 astetta aamulla

"Mee nukkumaan siitä", sanoi eräs mies nauraen illalla, kun kohtasimme laiturilla, minä mereen menossa. Haukottelin niin, etten tervehtimään pystynyt. Tuttu mies, hoidin hänen lapsiaan muinoin. Suuri osa tuttujani on sellaisia, joiden lapsia olen hoitanut joskus. Ja usea heistä on puolestaan huolehtinut Arista sairaalassa.

Uin kunnon lenkin. Meri oli kohtalaisen tyyni. Tänä kesänä on usein aaltoillut sen verran, ettei kelluminen huvita, ja nielen vettä ellen ui selälläni. Nyt vain kiittelin ja ylistelin Jumalaa, oli hyvä mieli.

Olin kävellen liikkeellä ja otin joitakin mainioita kuvia kamerallani. Pystyin kävelemään tuon neljän kilometrin reissun, ja vasta sitten rakot meinasivat tulla kantapäihini. Lenkkarini eivät ole parhaimmat mahdolliset minulle. Harmi.

Illalla tunsin pitkästä aikaa yksinäisyyttä, vaikka ei se paha tunne ole. Muroma puhuikin minulle heti aamun tullen samasta asiasta:

"Herra vie meidät yksinäisyyteen vahvistaakseen meitä sellaisiksi, että emme ole riippuvaisia ympärillä olevien ihmisten tuesta.

"Älä siis pelkää sitäkään kokemusta, että saat tuntea itsesi hyvin yksinäiseksi. Sellainen tunne ei muuten ole niinkään harvinainen kuin moni luulee. Maailmassa on hyvin paljon yksinäisiä ihmisiä, mutta useimmat heistä vaikeroivat yksinäisyyttään.

"Herra tahtoo kasvattaa sinusta sellaista yksinäistä ihmistä, joka ei vaikeroi yksinäisyyttään, vaan suhtautuu siihen ymmärtäen. Hän koettaa opettaa sinua kulkemaan yksin hänen varassaan. Et opi sitä ennen kuin sinulta otetaan pois kaikki tuet ja kainalosauvat ja sinun täytyy seistä omilla jaloillasi.

"Kun olet oppinut elämään kokonaan Herran varassa, vapaudut ihmisorjuudesta. Et pane enää suurta painoa sille, mitä ihmiset sinusta sanovat. Sinulle on tärkeintä tietää, mitä Herra sinusta ajattelee. Näin sinä sovitat askeleesi Jeesuksen Kristuksen askeliin." -Lohdutuksen Jumala

Voiko asiasta osuvammin puhua, ei minusta! Urho Muroma on eräs vaikuttavimpia, jos edesmennyt, aikamme julistajia.

Yöllä heräsin nieleskelyyn, mutta vasta aamulla tajusin, että olen saanut kylmää, ja flunssa tunkee päälle. Ikkunani oli auki, olisi pitänyt sulkea se yöksi. Illan päänsärky yritti viestittää jotain, mutta en kuullut sen sanomaa. Aamulla oloni viluinen.

Käyn Arin luona päivällä. Petri tulee iltapäivällä ruokatunnillaan käymään. Illalla luonani on raamattupiiri. Tervetuloa, vaasalaiset naiset, puoli seitsemältä lukemaan kanssamme Matteuksen evankeliumia, ja käymään läpi mitä Pyhä Henki johtaakaan meidät käsittelemään. Hetken kuluttua helluntaiseurakunnassa on päivärukoushetki. En vielä tiedä, menenkö, vai onko viisaampaa levätä kotona flunssaisuuden takia. Ilta on aamua viisaampi siinäkin.

Siunausta päivääsi, arvoisa lukijani!

Iki-ihana veneranta, uimareissuni näkymiä eilen