Kategoriat: Ajankohtaista

Kauneus hoitaa ihmisen sisintä, ainakin minun!

Hellettä muuallakin kuin saunassa.

Leivoin tänään mokkaruutuja. Vien niitä ristiäisiin mukanani, kun huomenna lähdemme Petrin kanssa matkaan. Kärähtikö tortun päällyste, kun keittelin sitä kattilassa? Maistelin monta palaa, mutta en ole varma. Kun torttu on jäähtynyt yön aikana, varmistelen aamulla lisää. Voi olla, että mukaan jääkin otettavaksi vain lakki kuten Jokke-peikolla, kun alun perin kankaasta piti tulla takki tai housut.

Teimme Petrin kanssa aika hikisen reissun tänään Alaveteliin, ja toivon mukaan matka ei ollut turha. Ainakin matkanteko oli uurasta harjoitusta huomiseeen ristiäismatkaan. Suuntaamme Hyvinkäälle asti huomisiltana, ja pyhänä sitten Espooseen, jos Herra suo ja matkamme onnistuu.

Ilmastoitu auto on mainio kapistus näillä keleillä. Meillä vain ei ole sellaista. Oma autoni on Teron jäljiltä Helsingissä, eikä Petrinkään autossa ole kyseistä laitetta. Mutta kesä on lyhyt, syksy valtaa alaa, joten en narise.

Eilen vilautin jo lenkkareitani kuvassa ja kerroin uusista kantapohjallisista. Tänään kävin lenkin, eikä rakkoja tullut. Siitä kiitän Jumalaa, joka on opettanut minua noiden kenkien kautta.

Kun siunasin kenkäni ja rakkolaastaritkin pari päivää sitten, sain uskon, että Jumala kuulee. Samalla ymmärsin, että vaikka vastaus ei tule heti, se tulee. Näin kävi. Sain rakot, menin urheiluliikkeeseen kyselemään neuvoja, sain pohjalliset ja nyt kengät pelittävät!

Tuo kaikki piti tapahtua, että ymmärsin toisen Jumalan opetuksen asiasta:
"Ja kun hän (Jeesus) oli yhdessä heidän kanssansa, käski hän heitä ja sanoi: `Älkää lähtekö Jerusalemista, vaan odottakaa Isältä sen lupauksen täyttymistä, jonka te olette minulta kuulleet.
Sillä Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä, ei kauan näitten päivien jälkeen.`" Apt 1:4,5

Ei pidä lähteä liikkeelle ennen kuin on sen aika. Jos lähden ilman Pyhän Hengen voimaa ja läsnäoloa, saan pelkkiä rakkoja, työ on turhaa. On odotettava Jumalan aikaa ja varustusta.

Joskus aika ei ole vielä sopiva, joskus en itse ole valmis. Toisinaan joku ihminen tai ihmiset eivät ole valmiita siihen, että lähden liikkeelle. On siis odotettava tai tulen kyvyttömäksi tekemään mitään. Rakkojaloilla en voi kävellä mihinkään.

Jotain tuollaista Jumala halusi sanoa.

Kerran kauan sitten kodinhoitaja leipoi meillä pullaa, kun lapset olivat pieniä, Ari sairaana ja tarvitsimme apua. Hän tuskitteli, kun ohjeeni mukaan pullista tuli melkein sämpylöitä.

Samoin kävi eilen. Teen pullista niin terveellisiä, että ne ovat melkein sämpylöitä!

Viime yönä hiljaisuudessa pullat ja sämpylät tulivat mieleeni. Yhtäkkiä Jumala ikään kuin sanoi minulle: "On jotain, mistä sun pullat ja sämpylät erottaa toisistaan. Se on VOITELU."

Niin on laita myös uskonnollisten ja uskovaisten ihmisten suhteen. Joskus uskonnollinen ihminen näyttää jumalisemmalta kuin uskovainen, joka on kenties luonteeltaan vaikea tai mielestämme epäkelpo uskovaiseksi.

Kuitenkin Jumala näkee vissin eron näiden kahden välillä, ja se on VOITELU. Toinen on tullut Jumalan luo, saanut syntinsä anteeksi ja on saanut Pyhän Hengen. Hänen nimensä on taivaan kirjassa. Ihmisenä hän on keskeneräinen ja rikkinäinen, sillä eivät muunlaiset tule Jumalan luo ja tarvitse pelastusta synneistään.

"Ja myöhemmin toisetkin neitsyet tulivat ja sanoivat: 'Herra, Herra, avaa meille!'
Mutta hän vastasi ja sanoi: 'Totisesti minä sanon teille: minä en tunne teitä'.
Valvokaa siis, sillä ette tiedä päivää ettekä hetkeä." Matt 25:11-

Keitä Jeesus ei tunne? Niitä, jotka eivät ole koskaan tulleet hänen tykönsä.

Taivasten valtakunnan edusta on tallatuin paikka, mitä on olemassa. Monet kärkkyvät taivaaseen, mutta haluavat nauttia maailman iloista samalla. He eivät saa kumpaakaan: taivas ei aukene, mutta maailmassakaan ei ole rauhaa. On siis astuttava reilusti sisään, jos mielii pelastua siltä, mikä on tulossa.

Luonnonmullistukset ovat merkkejä alkavista päivistä. Nämä ovat vasta alkusoittoa. Joka ei valmistaudu pahan päivän varalle, hänet se yllättää. Kun tuho jo tulee, ei enää kenties ole aikaa tehdä mitään. Olkaamme siis viisaiden neitsyiden kaltaisia, Matt 25. luku, ja varatkaamme lamppuihimme öljyä. Öljy on Pyhän Hengen vertauskuva. Jeesuksen luota sitä saa.

Huomenna on uusi armon päivä, jos Herra suo. Nyt
"minä käyn levolle ja nukun; minä herään, sillä Herra minua tukee." Ja "rauhassa minä käyn levolle ja nukun, sillä sinä, Herra, yksin annat minun turvassa asua." Ps 3 ja Ps 4.

Hyvää yötä, arvoisa lukijani!

Erikoinen huonekasvi, en ole aiemmin nähnyt tällaista.