Kategoriat: Ajankohtaista

Nukuin puojissa, joka on siis aitta. Kiitos petin laittajalle!

Hellettä.

Reissulta tultu, yö painaa päälle.

Eilen ajelimme Nivalaan. Minä istuin vauvan kanssa takapenkillä. Onneksi nuorten autossa on ilmastointi.

Tapasimme sukua, veljiäni ja heidän perheitään sekä vanhempiani. Työhommat siellä oli täyttä päätä menossa, mutta mahduimme hyvin sekaan. Minä yövyin kotitaloni puojissa, eli aitassa, ja saunasin pihasaunassa. Muistelin aikaa, kun Arin kanssa nukuimme puojin vintillä nuorena.

Vauva on päivä päivältä tomerampi ja kannattelee jo vähän päätään. Hymykin irtoaa, vaikka aina ei voi olla varma, onko kyseessä mahan kipristykset.

Migreeni yrittää tätä nykyä joka päivä vieraakseni. Päänuppini alkaa vissiin lopullisesti pehmetä näissä helteissä. Uimaan en ole ehtinyt muutamaan päivään, se virkistää mukavasti, mutta ei sekään päänsärkyä poista, jos se on tullakseen.

Tänään palailimme Vaasaan. Pyöräytin satsin sämpylöitä ja keitin loput marjat mehuksi. Hyvä olikin, sillä mehu maistuu kuumalla kelillä.

Meille tuli tupa täyteen vieraita illaksi, sillä olimme kutsuneet sukulaisia tapaamaan uutta tulokasta ja katsomaan kotiani. Myös Terhi ja Tatu tulivat, ja Petri pistäytyi. Ilta oli rattoisa. Muistelimme lasten sutkautuksia ja kepposia.

On nukkumaanmenon aika. Iltarukoukset pidimme äskettäin kolmisin, kun vauva jo nukkui yöuniaan. Ehkä luen vielä pätkän uusinta Pappila-kirjaa.

Hyvää yötä, arvoisa lukijani!

Eräs ovi vanhempieni luona.