Kategoriat: Ajankohtaista

Tallin päädyn kärhö on kaunis katseltava, se on talon naisten istuttama

Painostavaa, aurinkoista

Hammaspaikka lähti. Se viihtyi suussani alle kaksi kuukautta, joten uusi paikka pitäisi saada samaan hintaan. Mutta hyvä jos edes pääsisin jollekin hammaslääkärille! Kaikki ovat lomalla, terveyskeskukseen täytyy aamulla klo 7.30 soittaa ja yrittää pysyä jonottamassa, ajat annetaan vain kyseiselle päivälle.

Onneksi hammasta ei särje, mutta sen reunat ovat terävät ja suussa on haavoja.

Raamatussa on joitakin kohtia toistettu moneen kertaan. Joku selitti asiaa niin, että kun Pyhä Henki haluaa alleviivata tai kirjoittaa ikään kuin isoilla kirjaimilla jotakin, asia sanotaan kahteen kertaan. Se on lukijalle merkki siitä, että asia on tärkeä.

Itselleni on tapahtunut joitakin asioita toistuvasti. Jumala haluaa alleviivata minulle jotain. Vielä en ole varma, mitä se on.

Luin esimerkiksi kaksi kirjaa, joissa molemmissa käsiteltiin yllättäen samaa teemaa: perheenisän väkivaltaisuutta, luonnevikaisuutta, narsisimia tai ties mitä hulluutta. Sen seuraukset olivat molemmissa tapauksissa traagiset lapsia ajatellen.

Monet elävät perhehelvetissä, josta ulkopuolisilla ei kenties ole mitään käsitystä. Itse en. Luojan kiitos, ole joutunut kokemaan mitään vastaavaa, mitä noissa kirjoissa oli. Lapset kantavat mallin omaan elämäänsä joka tapauksessa kodista, jossa elävät. Niin me kukin teemme.

Jumala on onneksi suuri ja ihmeellinen. Hän on erikoistunut mahdottomien tapausten auttamiseen. Odotan nytkin, miten hän Aria auttaa. Ari on tosi limainen.

Olin tänä iltana erään toisen kuin oman seurakuntani rukousillassa. Minulla oli suuri tarve rukoilla ja sen takia menin. Oli hyvä istua ja rukoilla, yhtyä lauluihin ja rukouksiin. Tuttu kaveri oli puhumassa, Raamatusta jakoi Sanaa.

Suuri kynnys on mennä muualle kuin kotiseurakuntaan, vaikka ei pitäisi olla! Saman Jumalan lapsia, armosta pelastettuja olemme. Mutta karsinoita teemme innokkaasti itsellemme ja toisillemme. Pelkäämme väärää oppia, loikkareita ja kalastajia.

Sain aamulla Raamatusta sanan. Teksti selittää itse itsensä, minun ei tarvitse sitä retostella:

"Eikö sinun isäsikin syönyt ja juonut ja kuitenkin ollut oikeuden ja vanhurskauden tekijä? Ja silloin hänen kävi hyvin.
Hän hankki oikeuden kurjalle ja köyhälle; silloin kaikki kävi hyvin. Eikö tämä juuri ole minun tuntemistani, sanoo Herra?" Jer 22:15s.

Minulle on ilo kirjoittaa näitä ajankohtaisjuttujani. Iltatilaisuudessa puhuja toi esiin kirjottamista koskevan sanan kohdan Raamatusta:
"Me kirjoitamme tämän, että ilomme tulisi täydelliseksi." 1 Joh 1:4

Ilo tulee siitä, että saa jakaa jotain, minkä on itse saanut. Jokaisella on oma lahjansa, tehtävänsä ja kutsumuksensa. Minut on Jumala kutsunut kirjoittamaan, että iloni tulisi täydelliseksi. Myös lukijan ilo täydellistyy, jos hän löytää tiensä Jumalan luokse, Sanan kautta. Sanahan on Jeesus Kristus.

Linnut saivat pesävärkkiä, kun leikkasin Arin tukan lammen rannalla pöpelikössä. Olimme vain sen hetken ulkona, sitten taas kuppilassa. Ari oli väsynyt, vaikka ei tunnustanut olevansa. Tuollainen limailu taatusti väsyttää. Saapa nähdä, miten kauan kuume pysyy loitolla. "Asia on Hänen edessään, odota Häntä" - turvaan siihen, että Arin elämä on Jumalan kädessä eikä minun.

Nuku hyvin, arvoisa lukijani!

jk. Olin aamulla kävellen uimassa. Olin kaukaa viisas, ja otin toiset kengät reppuun. Niitä tarvittiin paluumatkalla. Kengänketaleet tekivät taas rakot kantapäihin. Murrh.