Kategoriat: Ajankohtaista

Hellettä, ilman kosteus ystäväni mittarissa 70!

Aamulla ennen kahdeksaa ystäväni tuli aamukahville ja tapaamaan minua. Meillä oli maukas aamuhetki kahvipöydässä toistemme seurassa. Rukoushetken pidimme myös.

Pyöräilin ison lenkin, yritin pitkästä aikaa erään tutun luo, jota en ole nähnyt vuoteen tai pariin. Hän ei avannut ovea. Jätin hänelle viestin ovimaton alle.

Iltapäivällä olin Arin kanssa kuppilassa, kuuntelimme Pappilaa. Ari voi hyvin, paitsi että nenäliinat loppuivat, mutta lima ei. Häivyimme takaisin osastolle.

Kotimatkalla tapasin erään lähistöllä asuvan tuttavan, ja rupattelimme hyvän tovin. Olin ajatellut häntä tänään erityisesti. Erosimme, kun kännykkäni soi. Vanha työtoverini soitti, hän voisi tulla käymään. Sopi tietysti.

Ennen kuin työtoveri ehti tulla, soitti ystävä puutarhansa keskeltä. Pyysi kylään. Huristinkin hänen luokseen, kun olimme vaihtaneet kuulumiset vieraani kanssa ja hän joutui lähtemään.

Puutarhaystävän luona kahvittelimme, juttelimme, rukoilimme. Meinasin simahtaa sohvalla, hädin tuskin kampesin itseni kotiin. Ah, mikä päivä! Täynnä ihania ystäviä!

Eilisiltana innostuin veisaamaan iltavirren vielä kotonakin, kun lähetysillassa sain pontta veisaamiseen. Aamulla samoin veisailin, ja kun laulava aamukahviystäväni tuli, veisasimme hänen kanssaan seuraavan virren:

Joka aamu on armo uus
miksi huolta siis kantaa!
Varjot väistyy ja vajavuus
Jeesus voimansa antaa.
Kiitos Herran, hän auttaa tiellä
meidän kanssamme nyt ja aina on
täällä suo Isän suosion
rauhan luonansa siellä.
Vk 547:1

Nyt on iltavirren ja unilaulun aika. Tässäpä meille virsi 563:

Ilta on tullut Luojani
armias ole suojani
Anteeksi synnit antaen
rauhalla siunaa Jeesuksen.

Jos vielä uuden päivän saan
lapsenas auta kasvamaan
niin että taivaan kirkas sää
täällä jo saisi lämmittää.

Lapsena hoida taivahan
keskellä vieraan maailman
Täällä jo taivas rintaan suo
nukkua helmaas nyt mun suo.

Hyvää yötä, nuku makeasti ja herää uuteen aamuun kiitollisin mielin! Samaa toivotan itselleni.

jk. Kävin sulkemassa eteisen ikkunan, kun tupakansavu kantautui nenääni. Olen yliherkkä hajuvedelle, tupakansavulle ja muillekin hajusteille. Löin pääni naulakon seinään sillä reissulla!