Kategoriat: Ajankohtaista

Meidän Tero

Hellettä, tuulta.

Päivä on mennyt hiukan löylynlyömissä tunnelmissa. Saattelin Teron asemalle aamulla. Halaukset ja toivotukset, sitten kömmin postiin asioille. Juttelin virkailijan kanssa sekä erään pyöräilijän kanssa postin edessä.

Ajelin uimaan. Yritin takoa päähäni, että lapseni ovat maailmalla, minua ei kukaan odota kotona. Ari kylläkin sairaalassa, mutta kotona ei ole ketään, joka lapsella on oma paikkansa. Tosi omituinen tunne. Samalla vapauttava, toisaalta käsittämätön.

Pyöräillessäni ja uidessani suloisessa, lämpimässä meressä rukoilin Jumalaa. Kelluin ja annoin aaltojen kantaa. Samalla lailla annoin elämäni ihmiset Isän Jumalan haltuun, hänen kannettavakseen, jälleen kerran.

Kävin kirjastossa, valitettavasti kaikki Pappila-kirjat olivat lainassa, joten oli etsittävä muuta. Löysin takuuvarmat Lutherin ja Nouwenin. Yhden romaaninkin otin, mutta se oli synkkä pettymys, vaikka takakansi oli lupaava.

Romaanin ensi lehdillä päähenkilö höpisee lopputyöstään, jonka hän teki okkultismista. Jälleensyntymisen hän mainitsee ensi sivulla. Kun summittaisesti vilkaisin kirjan keskelle, siellä taivasteltiin Jeesuksen nimeä, pienellä kirjoitettuna.

Raamatun lehdillä Esterin kirjassa ei taideta mainita Jumalaa ollenkaan, mutta kirja on silti raamatullinen ja Jumalan pyhyyttä kirkastava. Jumala pitää kansastaan, omistaan huolen.

Samoin me kukin viestitämme elämällämme sitä, mihin me uskomme, vaikka emme puhuisi Jumalasta tai Jeesuksesta mitään. Jumala on Henki. Kun Hän asuu jossain ihmisessä, Hänen tuntemisensa tuoksu leviää. Ellei ihmisellä ole Jumalan Henkeä, hänessä on tämän maailman henki, ja se myös tulee ilmi.

Kriisitilanteet viimeistään paljastavat sen, mihin me luotamme, ketä huudamme avuksemme. Toinen huutaa Jumalaa tai Jeesusta, toinen kiroaa häntä tai ihmisiä tai olosuhteita.

Kävin välillä muita keskusteluja, ajatus katkesi.

Helle jatkuu. Ikkunat ja ovi ulos auki. Jospa lähtisin vielä uimaan, on niin kuuma.

Lutherin kirjasta rohkaisu iloon:
"Jokainen ilo, joka sinulla voi olla tässä maailmassa,
joka ei ole synnillinen,
on sinulle sallittu;
Jumala ei sitä kiellä,
vaan päinvastoin suo sen sinulle mielellään.
Ja rakkaalle Jumalalle onkin mieluista,
kun oikein sydämesi pohjasta naurat ja olet iloinen."
-"Kristityn vaellus Kristuksen jäljissä"

Etsitään varjoa, syödään silliä ja juodaan vettä, arvoisa lukijani! Hyvää illan jatkoa sinulle!

On niitä kauniita parvekkeita kotikaupungissammekin, eikä vain ulkomailla.