Kategoriat: Ajankohtaista

Aamun rauhaa

Pilvistä, koleahkoa

Aamusella laitoin taas leivät uuniin! Joku voi luulla, että meillä ollaan melkoisia leipärohmuja, ja siinä hän on oikeassa. Kahvinkin kanssa leipä maistuu mainiolta.

Chapatta on siitä mukavaa, ettei siitä tipu murusia: taikina muhi nytkin yön yli jääkaapissa, joten se on varmaan sen rakenteista, ettei se muruile. Kuori on kovaa, sisus pehmeää. Leipää ei tarvitse peitellä, vaan se säilyy pöydällä hamaan viimeiseen viipaleeseen.

Kun laitoin uunin päälle, levitin taikinan kahdeksi leiväksi ja uuniin. Yllättäen uuni kuumeni 10 minuutissa! Voiko virran määrä olla erilainen eri aikoina? Nyt jää korjausmies tapaamatta, syvälliset hengelliset keskustelut puhumatta. Mutta ei haittaa tippaakaan. Olen iloinen, jos koneet toimivat.

Otin pari kassia kainalooni, käpeksin kirpparin suuntaan samalla. Hädin tuskin viesti oli lähtenyt, kun olin jo perillä! En lakkaa ihmettelemästä, vaikka olen jo kuusi päivää asunut Kasarmissa, uudessa kodissa. Kumman kauan kestää sopeutua. Olen tullut kai vanhaksi.

Aamupäivän olemme tehneet yhteistyötä Teron kanssa. Hän on kirjoittanut posteja, minä lukenut osoitteita. Ylioppilaskuva lähtee postiin heille, jotka eivät olleet juhlissa mukana, mutta muistivat muuten. Selvisimme työstä ilman käsikähmää, mutta minä en ilman anteeksipyyntöä.

Kuulin vauvamme nikottelua eilen! Olin puhelimessa Jyrkin kanssa. Puhelun aikana vauva ehti nukahtaa vähintään kolme kertaa, nikotella, kiljahdella ja uinua. Uskomatonta kuulla pikkuisen ääntä. Juttelinkin hänelle jotain ja tietysti hän rauhoittui heti, kun kuuli, että mummohan se siellä viimein suvaitsee tervehtiä.

Tarkoitukseni on jahdata tänään yksi tuoli olohuoneeseemme, käydä kampaajalla, viedä Ari ulos ja varmaan käydä uimassa, sillä en ollut aamulla. Kampaajakäynti on välttämätön, sillä tapaan ylihuomenna Tärkeän Henkilön, jota en ole koskaan aiemmin kohdannut.

Chambersin teksti nousi eteeni tänään lukemistani kirjoista:
JA PIETARI... KÄVELI VEDEN PÄÄLLÄ MENNÄKSEEN JEESUKSEN TYKÖ. MUTTA NÄHDESSÄÄN, KUINKA TUULI, HÄN PELJÄSTYI." Mt 14:29s.

"- - Jos olet selvillä Herrastasi, ei sinulla ole mitään tekemistä sen kanssa, miten Hän järjestelee olosi. Nämä tosiolot OVAT, mutta niin pian kuin katsot niihin, tulet murskatuksi. Sinä et voi olla selvillä Jeesuksesta, ja nuhteesi on varma: `Miksi epäilit?`

"Antaa asiallisten olojen olla mitä tahansa, pysy sinä vain Jeesuksesi tunnossa, pidä yllä eheää luottamusta Häneen. Jos väität vastaan sekunninkaan silloin, kun Jumala on puhunut, on kaikki mennyt. Älä koskaan ryhdy pohtimaan: `Sanoikohan Jumala niin?` Ole heti huoleton, heitä vastuu Hänen päälleen.

"Et voi tietää, koska Hänen äänensä kuulet, mutta milloin tahansa Jumalan kutsumus tulee, vienoimmalla mahdollisella tavallakin, jättäydy silloin uhkarohkeasti sen varaan.

"Ainostaan kaikkesi luovuttamalla pääset selville Hänestä. Ja vain uhkarohkeiden otteiden jälkeen voit kuulla Hänen äänensä entistä selvemmin." -Parhaani Hänelle.

Hyvää, siunattua päivää sinulle, arvon lukijani!