Kategoriat: Ajankohtaista

Vanhassa tallissa säilytän jatkossa varastotavarani. Siellä on sontaluukkukin!

Kylmää, sateistakin

Pistelen mustikoita poskeeni. Jospa ne riskaisivat, kuten kotonani sanottiin. Veren sokerin noustessa sopivasti oloni paranee. Veljeni suositteli ostamaan jotain pillereitä, joilla paino nousee. Meren läheisyydessä tuulee aina, joten painon aleneminen on pahasta, hän arveli. Eipä pelkoa. Sata kiloa on minulla lähempänä kuin nolla, joten ei pelkoa, että tuuli veisi.

Aamuvarhaisella syöksähdin auton kanssa huoltoon. Siis vain auton huolto oli kyseessä. Sieltä oli köpöteltävä sateessa kotiin. Pieni aamulenkki on aina paikallaan, mutta kuka lie oli paasannut kenkiini punnuksia. Olivat kovin raskaat raahata.

Isot juhlat ovat pienoinen maratoni jollain tasolla. Kun makasimme Teron kanssa vaakassa lauantai-iltana, sanoin, että takamukseni ynnä jalkani ovat kuin sementtiä. Tero tuumi, että hänellä puolestaan makaroonia. Sama asia varmaan, eri ilmaisu vain.

Arilla ei ollutkaan verikoetta eilen. Edelleen hän saa keuhkoja avaavaa atroventtiä. Sitä laitetaan neljästi päivässä happinaamarin kautta. Höyry vain nousee, kun se on päällä - kuin hän olisi saunassa.

Ari voi mielestään ihan hyvin. Tuo limaisuus vaan on surkeaa. Huomenna olisi konsertti sairaalan pihassa, mutta emme taida mennä sinne. Tekisi mieleni kuitenkin nostaa Ari tuoliinsa ja leikata hänen tukkansa. Teen sen, jos satun olemaan vireessä. Hetkittäin olen, toisinaan taas en sinne päinkään.

Eilen toin kaksi corsalastia tavaraa ja Tero vielä kolmannen illalla. Minulla on puolikymmentä isoa laukkua tai muovilaatikkoa, joilla kuljetan tavaraa. Järjestän ne saman tien paikoilleen. Tosin niitä on vaikea järjestää esimerkiksi kirjahyllyyn, kun täällä ei ole huonekaluja vielä. Iso kirjapino kököttää olohuoneen patterin edessä.

Nyt on kiidettävä jälleen kotiin. Ongelmajäteauto parkkeeraa kodin lähellä, ja kellarissa on sinne menevää tavaraa. Varmaan tulen illalla vielä tänne Teron kanssa. Jos Herra suo.

Vauveli ei ole syntynyt Jyrkin perheeseen. Hänen syntymäpäivänsä ei ole vielä tullut.

Teron korteissa oli ainakin kolmessa sama teksti:
"Minä johdatan niitä, jotka kulkevat rukoillen." Tuo teksti on siunannut minua näinä päivinä.

Voi hyvin, arvoisa lukijani!
t. Vauhti-Pave