Kategoriat: Ajankohtaista

Nivalan tyttöjä peliasuissaan, vahvistettuna vaasalaisella. Arvaa, kannustinko Nivalan vai Vaasan joukkuetta pelissä?

Aurinko, ihanaa!

Veljeni kanssa vietimme rauhallisen illan keskustellen syntyjä syviä. Aamulla hän lähti hakemaan tyttöjä hotellista viedäkseen heidät pelikentälle.

Itse olin muka hyvin uupunut, mutta väännyin kentällä minäkin aamupuuhien jälkeen. Piristyin!

Olikin tiukka paikka kentällä: vaasalaistytöt vastaan kotipitäjän porukka. Totesin, että veri on vettä sakeampaa, ja Nivalan tytöt pelasivat paremmin, voittivat 1-0. Peli on aika tasaväkistä, hyvää peliä. Tällainen amatöörikin näkee, milloin peli kulkee.

Loppupuolella eräs pelaajista, vaasalainen, loukkasi jalkansa ja vietiin lääkärin syynättäväksi ambulanssilla. Kyseessä ei ollut onneksi toisen potku, vaan hänen oma taistonsa pallon kanssa.

Huristin kaupungille pelin jälkeen ja kävelin sieltä uimaan avannolle, joka on jo melkein aava meri. Ihana kevät, kesä tulee pian! Se tuntuu riemulliselta jälleen, vaikka kesän tuloon liittyä aina myös kipua. Kipu johtuu Arin liikkumattomasta tilasta, sen huomaamme selvemmin kesällä, kun olisi kiva mennä ja tulla enemmän kuin voimme.

Heitän wokkiannoksen parempiin suihin, toisin sanoen omaani, ja lähden Arin luo. Taksi on tilattu neljäksi viemään meidän Huutoniemen kirkolle Kohtaamispaikalle ja seitsemältä takaisin.

Muroma sivuaa päivän tekstissään samaa aihetta tänään kuin Luther omassaan:
"KUKAAN EI VOI OTTAA MITÄÄN, ELLEI SITÄ ANNETA HÄNELLE TAIVAASTA.
Sinä et voi ruveta Jumalan ihmiseksi. Jumalan täytyy synnyttää sinut Jumalan ihmiseksi sanallansa ja Henkensä kautta. Sinä et voi ruveta taivaallismieliseksi. Tämä mielenlaatu sinun täytyy saada lahjana Herralta.

"Sinä et tosiasiallisesti pysty omin ponnistuksin saamaan aikaan mitään iäisyyspätevää. Se kaikki täytyy Herran saada aikaan sinussa ja sinun kauttasi.

"Kerran tuli on koetteleva kaiken, niin sinun kristillisyytesi, työsi kuin koko elämäsi. Mikä siinä on ollut puuta, heiniä ja olkia, se palaa kerran tuhkaksi. Ainoastaan se, mikä on ollut hopeaa, kultaa ja jalokiviä, kestää tulen. Ja se mikä kestää tulen, on ollut kotoisin Jumalasta ja Jumalan työtä.

"Kun ihminen ei voi ottaa mitään, vaan Herran täytyy antaa hänelle kaikki, niin meidän oikea asenteemme näihin hengellisiin asioihin onkin vastaanottaminen. Hengellisessä elämässä kaikki on taivaallista lahjaa.

"Meidän osuutemme on vain siinä, että me päivä päivältä yhä enemmän avarramme sydämemme vastaanottamaan näitä Jumalan lahjoja, ja sitten elämme täällä ajassa Jumalan tahdon mukaisesti vieraina ja muukalaisina.

"On luonnollista, että Jumalan ihminen tuntee itsensä aina täysin vieraaksi ajalliseen kiinnittyneiden ihmisten keskellä, koskapa hän on iäisyysihminen iäisyysnäkemyksineen ja -päämäärineen." -Muroma

Hyvä lukijani. Jos et tunne muukalaisuutta siinä elämänpiirissä, missä päivittäin elät, kun astut kodistasi ulos maailmaan, ja kuitenkin pidät itseäsi kristittynä, kannattaa tutkia Raamatun sanan valossa omaa elämää. Sana varoittaa kiintymästä ajallisiin asioihin. Siitä kerrotaan muun muassa Roomalaiskirjeen 12. luvun alussa:

1. Niin minä Jumalan armahtavan laupeuden kautta kehoitan teitä, veljet, antamaan ruumiinne eläväksi, pyhäksi, Jumalalle otolliseksi uhriksi; tämä on teidän järjellinen jumalanpalveluksenne.
2. Älkääkä mukautuko tämän maailmanajan mukaan, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksenne, mikä on Jumalan tahto, mikä hyvää ja otollista ja täydellistä.

Mukavaa lepopäivää, arvoisa lukijani! Tänäänkin saamme elää pelkästä armosta ja iloita elämästä, joka on Jumalan lahjaa meille.

Meri on pian kokonaan auki!