Kategoriat: Ajankohtaista

Vankkaa lukemistoa!

Kolea kevätsää

Tänään olen tutustunut hiukan kolmeen herrasmieheen - Teroa ja Aria ei lasketa, he ovat entistä kalustoa. Mutta olen lyönyt kättä kolmen uuden henkilön kanssa.

Luin Sydämen tie - Henri Nouwenin kirjasen. Teos on hänen ensimmäisensä. Hän kirjoittaa hiljaisuudesta, yksinäisyydestä ja mitä on rukoilla lakkaamatta. Toivoisin voivani referoida kirjaa paremmin, mutta en jaksa. Jokainen voi lukea hänen kirjojaan halutessaan.

Siteeraan Nouwenia jonkin verran:
" ... katsoen tulevaisuuteen Antonius lausui ikimuistettavat sanat: `Tulee aika, jolloin ihmiset tulevat hulluiksi. Mutta kun he näkevät jonkun, joka ei olekaan hullu, he hyökkäävät tämän kimppuun ja sanovat: "Sinä olet hullu, sinä et ole meidän kaltaisemme."`s. 32

"Sanat `Rukoile lakkaamatta` voitaisiin kääntää: `Tule lepäämään!` s. 69.

"Kun rukoilet, älä yritä ilmaista itseäsi hienoilla sanakäänteillä, sillä taivaallisen Isämme mielestä ovat usein vastustamattomimpia pienen lapsen yksinkertaiset ja usein hokemat lauseet. - - Yksi nöyrä uskossa esitetty pyyntö riitti pelastamaan viisaan ryövärin." s.79s.

Lisäksi aloitin Spurgeonin Sielujenvoittaja-kirjaa sekä Hallesbyn kirjaa rukouksesta. En osaa vielä sanoa, luenko nämä loppuun, ovatko minulle tähän hetkeen soveltuvia sisältönsä puolesta.

Kävin Arin luona. Hän voi hyvin, mutta minä olin liian väsynyt. Huomenna lupasin mennä hänen kanssaan ulos. Mutta sanoin, että jos minua ei näy, tulen illalla, tai jos olen liian väsynyt, en tule silloinkaan.

Jeesus itse on Arin luona, joten voin olla turvallisella mielellä. Mutta kyllähän me ihmisinä kaipaamme toisinaan lähellemme jotakuta, jolla on "nahka päällä". Itse olen mieluiten vain Jeesuksen kanssa nyt juuri.

Iltavirreksi sinulle ja itselleni seuraava värssy:

Kun päivän työ on päättynyt,
puoleesi, Jeesus, käännyn.
Jos voimaa, armoa et suo,
niin huolten alle näännyn.
Hyväksy hyvät hankkeeni,
sovita vääryyteni.
Suo rauha omaantuntooni
ja lepo ruumiilleni.
Vk 524:1

Toivotan Jumalan siunausta sinulle, hyvä lukijani. Nuku hyvin ensi yönä!