Kategoriat: Ajankohtaista

Pohjalaisen artikkeli tänään puhuttelee ja kutsuu rukoukseen!

Aurinkoinen, ihana sää!

Meille tulee vielä parin viikon ajan sanomalehti (olen peruuttanut sen, sillä sairaalan ja kirjaston lehtiä voin yhtä hyvin hyödyntää). Teron kanssa tutkimme aamulla Islannin tuhkapilven leviämistä lehden kertomana.

Sain myös tekstiviestin, joka liittyy samaan aiheeseen ja on tarkoitettu rukoushuudoksi meille kaikille. Sen on lähettänyt Mooses eli Antero Laukkanen eilen liikkeelle:

"KUTSU RUKOUKSEEN. Maa huokaa ihmiskunnan syntien tähden.
Tuhka Raamatussa kuvaa kutsua parannukseen ja katumukseen.
Nyt tuhka peittää Euroopan ja Jumala kutsuu kansoja parannukseen.
Nyt on rukouksen aika."

Siis hyvä lukijani: rukoilkaamme ihmiskunnan, maamme ja kansamme puolesta, että Jumala olisi vielä armollinen. Kääntykäämme Jumalan puoleen totisella sydämellä.

Luther osuu naulan kantaan. Hän kuvaa omia ajatuksiani kirjoituksillaan:

"TIE ON KAITA. Kaikkialla ollaan niin evankeliumia vastaan, etten tiedä, pitääkö minun sitä enää saarnata. Jos saarnataan kunniallisesta elämästä, maailma mielistyy siihen ja rakentaa siitä itselleen tikapuut taivaaseen. Jumala ei voi sitä sietää. Ei kelpaa rietas eikä kunniallinenkaan elämä.

"Mitä meidän on siis tehtävä? Olisi parempi, että ne, jotka pitävät silmällä ainostaan kunniallista elämää, olisivat porttoja ja roistoja ja makaisivat loassa. Kuitenkaan Jumala ei tahdo meidän viettävän huonoa elämää. Hän ei voi sellaista sietää, se on kirouksen alaista.

"Jos taas vietät kaunista elämää, pyrit mielistymään siihen. Sitäkään Jumala ei voi sietää. Pidä siis varasi ja pysy keskitiellä: vaella hurskaasti ihmisten edessä, mutta älä kiinny siihen enempää kuin nukkumiseesi tai valvomiseesi.

"Mutta kuinka nyt käy? Jos näin saarnataan, kukaan ei taivu tekemään hyvää. Ellei saarnata, ihmiset elävät säädyttömästi. Tällä tavoin Jumala kuitenkin hallitsee pyhiänsä.

"Vaikka oppi onkin puhdas, hän johdattaa niin ihmeellisesti heitä, ettemme tiedä, kuka on kristitty. Hän tuomionsa ovat näet salassa. Näin hän tahtoo meistä tyhmiä, että vihdoinkin jättäisimme asiamme hänen haltuunsa.

"Mielelläni ottaisin opetuslapsia, jotka tietävät, mitä kristillinen elämä on, mutta missä heitä on? Muutamat tahtovat elää liian vapaasti, toiset olla liian pyhiä." -Luther: Mannaa Jumalan lapsille.

Kiskoimme Teron kanssa eilen turhat naulat seiniltä pois. Siis vain ne, mitkä roikkuivat hyödyttöminä seinien painoa lisäämässä. Tuollainen kasa löytyi pelkästään turhakkeita! Tietysti koukkuja ja nauloja on vielä toinen mokoma, mutta niiden aika on myöhemmin. Tauluja on seinillä runsain määrin.

Vielä lopuksi ennen tehtäviini kiitämistä ajatus päivän tekstistä:

"On paljon parempi,
että ihminen pelkää Jumalaa ja rukoilee häntä,
kuin että hän ahdistuu
tulevaisuutta ajatellessaan
ja kiusaa sillä itseään."
-Luottamus sydämessä. Lutherin mietteitä.

Hyvää siunattua päivää, arvoisa lukijani!

Eilinen naulasaldomme