Kategoriat: Ajankohtaista

Tässä kuvassa on kaksi eri valokuvaa, jos tarkasti katsot. Raskas työ on pienellä pojalla!

Kun olin tullut aikoinani uskoon ja lukenut pikkuisen Raamattua, luulin jo hallitsevani hengen mietteet kohtalaisen hyvin. Erehdykseni oli suuri, mutta en ole ainoa lajissani. Olen tavannut muitakin itseriittoisia tyyppejä itseni lisäksi, ja näköjään heitä oli Lutherinkin aikana, sillä hän kirjoittaa:

"OI SITÄ JUMALAN RIKKAUDEN JA VIISAUDEN JA TIEDON SYVYYTTÄ! Älä mitenkään luule, että olisit heti kaiken ymmärtänyt perin pohjin. Kerran kuultuaan Jumalan sanaa kevytmieliset sielut näet pitävät sen vanhana asiana ja hakevat jotain uutta.

"Tämä on vaarallinen perkeleen kiusaus, sillä hän tekee ihmiset suruttomiksi, itseensä luottaviksi sekä kaikenlaiseen erehdykseen ja lahkolaisuuteen taipuviksi. Olen itsessäni tuntenut tämän kiusauksen ja osaan tuskin tänäkään päivänä kavahtaa sitä.

"Huomioon otettavaksi sitä ehkä tarvitseville siis tunnustan, että minun, vanhan tohtorin ja saarnaajan, jonka pitäisi tietää Raamatusta yhtä paljon kuin kaikkien tuommoisten viisastelijoiden, on kuitenkin lapsen tavoin aamulla varhain itsekseni ääneen toistettava kymmenen käskyä, uskontunnustus, Isä meidän sekä eräitä psalmeja ja raamatunlauseita - -

"- - en kuitenkaan tohdi sanoa Isä meidän -rukousta vanhaksi tai jo osaavani kymmenen käskyä ja uskonkohdat. Opettelen niitä päivittäin ja pysyn katekismuksen oppilaana. Tunnen myös, että tämä on minulle suureksi avuksi ja ettei Jumalan sana ole niin pian opittu." -Mannaa Jumalan lapsille.

Tuossa saimme me hyväkkäät, jotka luulemme hallitsevamme Raamattua tai hengen asioita. Ottakaamme oppia vanhoista kirkkoisistä, joilla on meille varmasti sanottavaa. Olenkin tosi kiitollinen vanhoista, raittiista opetuksista. Raamattu kehottaa seuraamaan niiden elämää, jotka ovat seuranneet Jumalaa, ja katsomaan, miten heidän on käynyt.

Tänään vein Arin ulos ja viimein hän suostui lähtemään sisällekin. Aurinko paistoi sairaalaan nurkkaukseen, kuuntelimme psalmeja, ja lojuimme tuoleissamme. Tulen hyvin iloiselle ja kiitolliselle mielelle, kun näen Arin istuvan ja nauttivan raittiista ilmasta. Rukoilen, että voisin viedä häntä oikein usein pihalle tänä kesänä.

Tero lähtee huomisaamuna klo 4 vaihteeksi Helsinkiin, josta tuli pari päivää sitten. Siellä on koulujenväliset liitokiekkokisat. Vaasasta lähtee Suomen kultamitalijoukkue pelaamaan, joten on noloa, jos pojat eivät tuo kultaa tullessaan. Paineita ainakin on siihen suuntaan.

Katriinan elämä kutsuu lukijaansa seuraamaan hänen perheensä elämää Kyproksella Jumalan johdatuksessa.

Hyvää illan jatkoa, arvoisa lukijani!

jk. Suunnittelen mielessäni verhoja uuteen kotiin: siellä on sellaiset ikkunat, joissa on valkoinen ristikehikko, ikkuna on suorakaiteen mallinen. Minusta tuntuu, etten ole niin kauniin kodin arvoinen, mutta Jumalan lahjahan se onkin minulle :)

Tämä pieni mies kävi juuri juoksulenkillä. Tosin eri kengissä.