Kategoriat: Ajankohtaista

Jumala luo uutta. Entisen on väistyttävä, kuten vanhojen koivunlehtien uuden elämän tieltä.

Pilvistä sekä ulkona että sisällä.

Nämä päivät ovat minulla pilvipäiviä kuten Elialla, kun hän istui kinsteripensaan alla. Mutta toivo ei saata häpeään: minun luottamukseni on Jumalassa, Vapahtajassani.

Seuraavat jakeet lohduttavat minua tänään, Jesajan 41. luku:

13. Sillä minä, Herra, sinun Jumalasi, tartun sinun oikeaan käteesi, minä sanon sinulle: "Älä pelkää, minä autan sinua".
14. Älä pelkää, Jaakob, sinä mato, sinä Israelin vähäinen väki: minä autan sinua, sanoo Herra, ja sinun lunastajasi on Israelin Pyhä.
15. Katso, minä panen sinut raastavaksi puimaäkeeksi, uudeksi, monihampaiseksi. Sinä puit ja rouhennat vuoret, muutat kukkulat akanoiksi;
16. sinä ne viskaat, ja tuuli ne vie ja myrsky ne hajottaa. Mutta sinä iloitset Herrassa, Israelin Pyhä on sinun kerskauksesi.
17. Kurjat ja köyhät etsivät vettä, eikä sitä ole; heidän kielensä kuivuu janosta. Mutta minä, Herra, kuulen heitä, minä, Israelin Jumala, en heitä hylkää.
18. Minä puhkaisen purot kalliokukkuloihin, lähteet laaksojen pohjiin; minä muutan erämaan vesilammikoiksi ja hietikon hetteiköksi.
19. Minä kasvatan erämaahan setripuita, akasioita, myrttejä ja öljypuita; minä istutan arolle kypressejä, jalavia ynnä hopeakuusia,
20. jotta he näkisivät ja tietäisivät, huomaisivat ja myös ymmärtäisivät, että Herran käsi on tämän tehnyt, Israelin Pyhä sen luonut.

Ari voi onneksi hyvin, käväisin pikaisesti hänen luonaan ja samalla kaupassa.
On turvallista olla surullinen ja väsynyt, kun tiedän olevani Jumalan rakkauden kohde. Tiedän sen siitä, että Jumala sanoo: kätteni hipiään olen sinut piirtänyt. Hän sanoo myös, että vuoret saavat väistyä, kukkulat horjua, mutta hänen rakkautensa minusta ei väisty. Omista sinäkin nämä sanat itsellesi, hyvä lukijani!

Siunattua päivää, arvoisa lukija!