Kategoriat: Ajankohtaista

Tyhmät, siniset taivaspalat panimme Teron kanssa pussiin ja pois. Ihan turhia.

Vesisadetta tänään.

Nostin aamulla mannalapun ja sain minulle rakkaan kohdan, Jesaja 54. luvusta alla olevat jakeet. Otin Raamattuni mukaan, kun menin keskustelemaan uskonystävän luo. Hän luki minulle ääneen nuo jakeet. Minä itkin ja omistin joka sanan itselleni. Sinäkin voit tehdä niin, jos tarvitset Jumalan lohdutusta:

6. Sillä niinkuin hyljätyn, syvästi murheellisen vaimon on Herra sinut kutsunut - nuoruuden vaimon, joka on ollut halveksittu, sanoo sinun Jumalasi.
7. Vähäksi silmänräpäykseksi minä hylkäsin sinut, mutta minä kokoan sinut jälleen suurella laupeudella.
8. Ylitsevuotavassa vihassani minä peitin sinulta kasvoni silmänräpäykseksi, mutta minä armahdan sinut iankaikkisella armolla, sanoo Herra, sinun lunastajasi.
9. Sillä tämä on minulle, niinkuin olivat Nooan vedet: niinkuin minä vannoin, etteivät Nooan vedet enää tulvi maan ylitse, niin minä vannon, etten enää vihastu sinuun enkä sinua nuhtele.
10. Sillä vuoret väistykööt ja kukkulat horjukoot, mutta minun armoni ei sinusta väisty, eikä minun rauhanliittoni horju, sanoo Herra, sinun armahtajasi.
11. Sinä kurja, myrskyn raastama, sinä lohduton! Katso, minä muuraan sinun kivesi kiiltokivellä, panen sinun perustuksesi safiireista,
12. minä teen sinun harjasi rubiineista ja sinun porttisi kristalleista ja koko sinun ympärysmuurisi jalokivistä.
13. Sinun lapsesi ovat kaikki Herran opetuslapsia, ja suuri rauha on sinun lapsillasi oleva.
14. Sinut vahvistetaan vanhurskaudella; sinä olet oleva kaukana väkivallasta, sillä ei sinulla ole pelkäämistä, ja kaukana hävityksestä, sillä ei se sinua lähesty.
15. Jos sinun kimppuusi karataan, ei se ole minusta; joka kimppuusi karkaa, se eteesi kaatuu.
16. Katso, minä olen luonut sepän, joka lietsoo hiilivalkeata ja kuonnuttaa aseen käytäntöönsä; mutta minä olen myös luonut tuhontuottajan hävittämään sen.
17. Jokainen ase, joka valmistetaan sinun varallesi, on oleva tehoton; ja jokaisen kielen, joka nousee käymään sinun kanssasi oikeutta, sinä osoitat vääräksi. Tämä on Herran palvelijain perintöosa, tämä heidän vanhurskautensa, minulta saatu, sanoo Herra.

Itkeminen ei passaa minulle, olenkohan allerginen? Saan siitä migreenin. Eikä sitä paranna edes lenkkimakkara, vaikka söin puoliskan. Ehkä olisi pitänyt syödä koko lenkki.

Olin aikonut mennä vanhempiani tapaamaan, mutta suunnitelmat elävät. Lopulta en lähtenyt minnekään. Tero otti auton ja pöristelee sillä Helsinkiä kohti junnujen kanssa. Liitokiekon maajoukkueleiri on siellä, tai jotain sinne päin. Siskokulta miehineen saa pikkuveljen hoteisiinsa.

Teroa jurppii pikkuinen autopahaseni. Nuoren miehen alla pitäisi olla peli, joka kulkee lujaa ja kiihtyy nopeasti. Kypsälle naiselle taas riittää hitaampikin kottero. Ainakin jos hän on itse kiihtyvää sorttia, jolloin auto tekee juuri kuten kuljettaja tahtoo. Eli liikkuu liukkaasti.

Kävin vesisadekävelyllä saadakseni pääparkani kuntoon. Etova olo kyllä helpottui, mutta se helpotus lienee makkaran eikä lenkin ansiota, tai sitten makkaralenkin :D

Olen löytänyt uuden kodin äkillisesti ja yllättäen. Kun menin sitä katsomaan, henkäisin automaattisesti: Voi, Herra! Se näytti MINUN KODILTANI. Asia on vielä lopullista varmistusta vailla, mutta merkit täsmäävät monelta kohdin. Tai oikeastaan sisäinen varmuus on ilmeisin vahvistus minulle.

Jumala johdattaa, vaikka välillä tunnen olevani liian suurten kysymysten keskellä. Minulla on onneksi nyt aikaa olla itseni kanssa. Voin miettiä, rukoilla ja sulatella.

Uusi lehti on joka tapauksessa kääntynyt elämässäni. Siitä kiitän Jumalaa, sillä hän on uskollinen ja luotettava. Olen kiittänyt ja ylistänyt häntä, ja pyytänyt uusia voimia loppuneiden tilalle.

Ari on voinut tavanomaisesti. Tänään en mennyt hänen luokseen ollenkaan. Minun on pakko levätä ja olla vain kahden kanssa Jeesuksen, kuten laulussa sanotaan.

Siunausta viikonloppuusi ja perjantai-iltaasi, hyvä lukijani!