Kategoriat: Ajankohtaista

Iltapäivällä +8 astetta lämmintä.

Kirjoittelin tänään Arin luona muistiinpanoja Joyce Meyerin ohjelmasta. Ehkäpä teen siitäkin referaatin jossain vaiheessa, jos jaksan.

Olin hierojalla tänään ja nyt kolottaa ja repii jaloista ja käsistä. Heitin lääkettä helttaan ja kurvaisin autolla kaupan kautta, kun palasin Arin luota. Ari voi onneksi hyvin.

A.J. Flint kirjoittaa Virtoja erämaassa -kirjassa tänään muun muassa näin:
"`... tuuli oli vastainen`. Matt 14:24

" - - Kiusauksen myrskyt näyttävät julmilta, mutta eivätkö ne saakin minua tarttumaan lujemmin lupauksiin kiinni? Eikö juuri niissä luonteeni pääse puhdistumaan?

"- - On olemassa sellaista Mestarin kirkkautta, jota ei voi nähdä kuin vastatuulessa, laivan ollessa aaltojen armoilla.

" Jeesus Kristus ei ole suoja myrskyjä vastaan, vaan Hän on täydellinen suoja myrskyissä. Hän ei ole koskaan luvannut sinulle helppoa matkaa, vaan turvallisen maihinnousun."

Kun kävelin aamulla pikamarssia, että ehtisin ajoissa hierojalle, ohitin erään naisen koiransa kanssa. Koira oli kaunis minun mielestäni, ja sanoin sen tuolle naiselle.

Opettelen sanomaan hyviä ja tosia asioita toisille, kun tiedän itse, miten suuresti pienikin sana voi rohkaista. Kuka tietää, miten alla päin tuo nainen oli, ja pieni ilahdutus saattoi piristää hänen päiväänsä.

Jos kyseessä olisi ollut kamala mopsi tai muuten hirvityskoira, ehkä siitäkin olisin keksinyt jotain sopivaa. Esimerkiksi, että rouvan kauneus vaan korostuu, kun koira on noin kammottava otus. No, ehkä se ei olisi rohkaissut, jos koira olisi ollut rouvalle erityisen rakas.

Avioliittoleiriltä 25 vuoden takaa nousi muuan opetus mieleeni. Muistan naisen, joka tarinan kertoi, mutta en hänen nimeään. Hänen miehensä kulki paljain jaloin leirin ajan, hän iloitsi kesästä!

Nainen kertoi mieheltään saamastaan lahjasta. Mies oli ollut matkoilla, ja tuonut pukukankaan vaimolleen. Kun nainen avasi paketin, sieltä paljastui järkyttävän värinen ja näköinen kangas. Mies seisoi odottaen, mitä vaimo pitäisi hänen lahjastaan.

Epätoivoisena nainen mietti, mitä ihmettä tästä kauhistuksesta voi sanoa loukkaamatta puolisoa. Viimein hän keksi. "Onpa ihanan tuntuista kangasta", hän sanoi, ja niin oli tilanne pelastettu.

Nainen ei valehdellut, mutta hän jätti kertomatta asian, joka olisi loukannut puolisoa. Hienosti oivallettu!

Alkutalven lapioin lunta seinän viereen, että pakkanen pysyy loitolla. Nyt paasaamme lunta pois seinän ulottuvilta, ettei vesi valu kellariin. Hölmöläisten hommia vissiin.

Huomenna on kiirastorstai, vapaata töistä. Menen Arin luo, jos Herra suo ja me elämme. Klo 13 on Tammikartanossa ehtoolliskirkko, ja menemme sinne yhdessä. Illalla klo 20 on Huutoniemen kirkossa sama juttu, ja pääsen sinne palvelemaan ehtoollisen jaossa.

Pitäisi siivota, mutta nyt en jaksa. En edes taikasientä heiluttaa. Ehkä huomenna. Rahkapullakin odottaa leipojaansa, mutta sekin jää myöhempään tai kokonaan. Joskus on aika leipoa, joskus on aika olla leipomatta. Kaikella on aikansa auringon alla.

Ainoa anteeksantamus
ainoa synnin sovitus
ja ainoa tie armohon
Jeesuksen risti yksin on.

On ainut neuvo huonolle
on ainut turva heikolle
ja ainut meillä puolustus
Jeesuksen esirukous.
Vk 299:5,6.

Toivotan rauhallista iltaa sinulle, arvoisa lukijani! Turvallista matkaa, jos olet tien päällä pääsiäisen aikana!