Kategoriat: Ajankohtaista

"Oletko käynyt lumen varastohuoneissa, ja oletko nähnyt rakeiden varastot..." Job 38:22

-17 astetta aamulla, mutta aurinko nostaa lämpötilaa nopeasti.

"Kestä, äläkä anna ulkoa tulevan halveksunnan ja kiittämättömyyden murtaa itseäsi, älä myöskään sisimmässäsi riehuvan levottomuuden, vaan ajattele:
`Juuri heikkona olen voimakas!`" - Luther

Siinäpä oivallinen sana tälle alkavalle päivälle! Tero lähti pyörällä veivaten äidinkielen ainetta kirjoittamaan. Teron kirjoitusintoa kuvannee hyvin hänen kynävalintansa. Sellainen kuulakärkikynä, jolla ei tule kovin ohutta... Tekstiä täytyisi suoltaa neljä pitkää sivua. Pitkää sellaiselle, joka ei oikein löydä aihetta, mistä kirjoittaa.

Rukoilimme, että löytyisi yksi Terolle sopiva aihe. Se riittäisi hyvin. Kummityttömme kirjoitaa ainettaan kuumeisena, kunpa hänkin jaksaisi, kuten kaikki muutkin nuoret. Moni jännittää kovasti.

Itse lähden kohta autolla töihin. Mietin, pitäisikö säikäyttää elimistöäni, tai lähinnä päänuppiani käymällä avannossa. Mutta ehkä en tänään käy kuitenkaan.

Aamulla mielessäni oli erityisesti eräs lukuisista serkuistani, ja rukoilin hänen ja perheensä puolesta. Kuinka ollakaan, kun avasin koneen, hän juuri oli lähettänyt minulle sähköpostia! Se ilahdutti minua.

J.R.Miller kirjoittaa Cowmanin kirjassa:
"Kristus rakentaa valtakuntansa siruista. Ihmiset voivat ja tahtovat käyttää vain voimakkaita, menestyviä, meneviä ja mieleltään murtumattomia valtakuntiensa rakentajina.
Mutta Jumala on epäonnistuneitten Jumala. Taivas täyttyy maan päällä särkyneistä ihmisistä. Eikä ole olemassa murtunutta ruokoa, jota Kristus ei voisi palauttaa sen alkuperäiseen kauneuteen.
Hän voi ottaa tuskan ja surun särkemän elämän ja tehdä siitä harpun, joka soi vain Jumalan ylistystä. Hän voi korottaa maan onnettomimman ihmisen taivaan kunniaan."

Teksti lohduttaa minua. Mielessäni on myös ystäviäni, jotka kokevat epäonnistuneensa kuten minäkin, eivätkä näe selviytyvänsä maallisen valtakunnan rakentamisessa. Jumala kutsuu luokseen juuri meidän kaltaisiamme, ja hän itse tekee meidät mahdollisiksi rakentamaan Jumalan valtakuntaa. Hän on heikkojen voima.

Siunausta tähän päivääsi, arvoisa lukijani! Muistetaan, että kaikki me voimme Hänessä, joka meitä vahvistaa.