Kategoriat: Ajankohtaista

Kukka- ja tulimeri

Vesisadetta, harvinainaisen pimeä päivä.

Nyt vain huokailen onnellisena. Melkein voisin sanoa tänä iltana, kuten muinaiset patriarkat: hän kuoli elämästä kyllänsä saaneena! Sen takia "melkein", että arvelen olevani vasta elämäni kynnyksellä. En sen ulkopuolella, vaan sisäpuolella. Elämä on tässä, tänään, nyt!

Tänään oli varsinainen syntymäpäiväni. Aloitin sen viemällä Teron kouluun ja samalla kipaisin Hietasaaressa uimassa. Vesi oli 4-asteista meressä ja taivaalta satoi lisää. Juttelin erään tutuksi tulleen rouvan kanssa. Sairauksista ja muista tärkeistä asioista, kuten ikääntyvälle, arvonsa tuntevalle naisihmiselle sopii.

Paluumatkalla kävin kalaostoksilla kauppahallissa. Sitten Halpa-Hallissa pikkuostoksilla, kirpparilla viemässä tavaraa sekä Prismassa vaateostoksilla. Arin luo menin samoin autolla, vettä satoi edelleen, taivas oli harmaa.

Kotiuduin, ja aloimme Teron kanssa järjestää iltaa. Tero yllättyi: hänenkö pitää häipyä! Tässä iässä naiset ovat lapsiaan kohtaan kovia, elleivät suorastaan julmia. Niinpä Tero otti auton alleen ja paineli veljensä luo, kun Vieraani saapuivat.

Söimme, josta alakuva. Olimme siis jo syöneet tuossa vaiheessa. Sitten kerroin ystäville tuikkujen avulla elämästäni, vaikka monen kanssa olemme ystäviä jo yli 20 vuoden ajalta.

Joimme kahvia ja söimme leivoksia. Ystävät avasivat tuliaisensa: lukivat runojaan, Raamatunkohtia, virren sanoja tai muuta. Rukoilimme, ystävät siunasivat minut, ja tulin runsaasti Jumalan siunaamaksi.

Näin näyssä hämärän maiseman, yksi valo näytti tietä eteenpäin. Kerroin ajatukseni ystäville: Jumala näyttää meille askeleen verran valoa eteenpäin. Ei ole väliä, onko huomenna hämärää, tai muina aikoina. Riittää, että näemme ottaa seuraavan askeleen. Ja siihen Jumala lupaa valonsa. Jeesus Kristus on meidän valomme, uskomme ydin.

Ystävien kanssa koin, että Jumala on laskeutunut alas. Olen rikas monella tavalla. Minua on siunattu ylenpalttisesti, monin tavoin. Sydämeni tulvii kiitollisuutta Jumalaa kohtaan kaikista rakkaista ihmisistä ympärilläni, kauempanakin. Oma perhe, suku, läheiset.

Tädit ja muut ovat soittaneet tänään. Olen saanut runsaasti kortteja, kirjeitä, kukkia, huomionsoituksia, sähköpostikortteja. KIITOS KAIKILLE.

Huomenna menen ilolla, vaikkakin varmasti väsyneenä töihin. Olen ylen tyytyväinen ja kiitollinen elämän lahjasta, kaikista Jumalan moninaisista lahjoista.

Rohkaisuksi sinulle, hyvä lukijani:
"Hän on myös vahvistava teitä loppuun asti olemaan nuhteettomia Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemisen päivänä.
Jumala on uskollinen, hän, joka on kutsunut teidät Poikansa Jeesuksen Kristuksen, meidän Herramme, yhteyteen." 1 Kor 1:8,9.

Hyvää yötä, arvoisa lukijani!

Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi.