Kategoriat: Ajankohtaista

Terhi 21 vuotta tänään.

Kostea, marraskuinen sää.

Sain jymäytetyksi kameraani: se luovutti kuvat tietokoneelle. Olen yrittänyt monta kertaa, eikä Terokaan onnistunut. Vielä kerran päättäväisesti rukoilin ja yhtäkkiä vekotin toimi!

Yläkuvassa minun ja Arin rakas ainokainen tytär Terhi, joka täyttää tänään 21 vuotta. Onnea, Terhi! Hän oli miehensä Tatun kanssa käymässä pyhänä. Tatu on perusrauhallinen ja Terhi perusvilli. Toistensa vastakohdat siis, kuten Ari ja minäkin.

Ylihuomenna saan heidät jälleen meille, sillä tytär tulee valmistamaan juhliani, Tatulla on muita töitä täällä päin. Minulla on hyvä mieli, kun tulevat; se on sanomattakin selvää.

Meillä on mielestäni juhlan tuntu kodissamme. "No, joo", sanoo Tero. Vai onko juhla sisimmässäni? Joka päivä kuljeskelen ympäri taloa ja järjestelen paikkoja. Tänä iltana saimme sohvan, joka on rukousvastaus.

Kirkkokahvilla jokin aika sitten juttelin Marja-Leenalle, että etsiskelen tietynlaista sohvaa. Hän leväytti silmät selälleen, sillä hän tiesi, missä sellainen olisi.

Niinpä vierashuoneessamme on nyt vuodesohva. Se on täsmälleen saman värinen kuin pöydälle etukäteen asettelemani liina! Lisäksi siinä on vuodevaatelaatikko. Siitä tulee mukava lapsen sänky. Sitten tulevaisuudessa, eihän sinne vauvaa viitsi laittaa. Terokin nukkui aikoinaan sellaisessa jonkin aikaa.

Kun esikoisemme oli parivuotias, yövyimme anoppilassa. Ihmettelin, mikä on sängyn vieressä oleva reunaton vuode. Ari oli kuulemma pienenä nukkunut rauhallisesti pyörimättä sellaisessa. Tiesin kokemuksesta, että Jyrki ei siinä pysy. Pojasta polvi villaantunut, kuten eteläpohjanmaalla sanotaan villi-sanasta.

Sikainfluenssan voimat alkavat hyytyä. Meillä oli koko revohka lapsia paikalla tänään, muutama enää sairaana. Me aikuiset sen sijaan podemme vähän sitä tai tätä. Tokaluokan tytöt kyselivät pyhäkoulutarroja. "Kun eilen olit pois, ja pyhäkoulu olisi pitänyt olla, joten merkit pitäisi saada", he intoilivat.

Aloitin tulehduskipulääkityksen, sillä olkapäästä säteilee vissiin kipu päänuppiinkin, tai sitten jostain muualta. Alkaa mukavasti nukuttaa, joten piakkoin kömmin unia näkemään.

Sikainfluenssan ja kaikkien muidenkin tautien torjumiseen tarjoan sinulle, hyvä lukijani, tänä iltana Jumalan sanasta Psalmia 91. Siinä on turva ja suoja kaikkea pahaa vastaan. Jumalan väkevän käden alla on turvallista elää ja kuolla. Eläminen vielä voi jotenkin sujua ilman Jumalaa, jos onni on myötäinen. Sairauden kourissa tai kuoleman hetkellä tarvitsemme apua itsemme ulkopuolelta.

1. Joka Korkeimman suojassa istuu ja Kaikkivaltiaan varjossa yöpyy,
2. se sanoo: "Herra on minun turvani ja linnani, hän on minun Jumalani, johon minä turvaan".
3. Sillä hän päästää sinut linnustajan paulasta, turmiollisesta rutosta.
4. Sulillansa hän sinua suojaa, ja sinä saat turvan hänen siipiensä alla; hänen uskollisuutensa on kilpi ja suojus.
5. Et sinä pelkää yön kauhuja, et päivällä lentävää nuolta,
6. et ruttoa, joka pimeässä kulkee, et kulkutautia, joka päiväsydännä häviötä tekee.
7. Vaikka tuhat kaatuisi sinun sivultasi, kymmenen tuhatta oikealta puoleltasi, ei se sinuun satu.
8. Sinun silmäsi saavat vain katsella ja nähdä, kuinka jumalattomille kostetaan. -
9. Sillä: "Sinä, Herra, olet minun turvani". - Korkeimman olet sinä ottanut suojaksesi.
10. Ei kohtaa sinua onnettomuus, eikä vitsaus lähesty sinun majaasi.
11. Sillä hän antaa enkeleilleen sinusta käskyn varjella sinua kaikilla teilläsi.
12. He kantavat sinua käsillänsä, ettet jalkaasi kiveen loukkaisi.
13. Sinä kuljet leijonan ja kyykäärmeen ylitse, sinä tallaat nuorta jalopeuraa ja lohikäärmettä. -
14. "Koska hän riippuu minussa kiinni, niin minä hänet pelastan; minä suojelen hänet, koska hän tuntee minun nimeni.
15. Hän huutaa minua avuksensa, ja minä vastaan hänelle, minä olen hänen tykönänsä, kun hänellä on ahdistus, minä vapahdan hänet ja saatan hänet kunniaan.
16. Minä ravitsen hänet pitkällä iällä ja suon hänen nähdä antamani pelastuksen."

Hyvää yötä, Jeesus myötä, arvoisa lukijani!
jk. Johdatusta, että tälle viikolle olen valinnut samaisesta psalmista jakeen :)

Kiitos, taivaan Isä, kodistani!