Kategoriat: Ajankohtaista

Lunta, nollakeli, märkää.

Tänään en aikonut kirjoittaa, mutta näköjään teen sen sittenkin, ellei kone temppuile ja heitä juttuani mustaan aukkoon.

Olen tuntenut itseni näinä päivinä Jobin pikkuserkuksi tai joksikin kaukaiseksi sukulaiseksi kuitenkin. Sairautta pukkaa lähipiiriin, niin etten pysy mukana. Itsehän olen terve kuin pukki. Tunnen oloni pirteäksi, paitsi aamu- ja iltapäivällä ynnä keskipäivän tienoilla. Iltasella olen vähemmän virkeä.

Lauantaipyhäkoulussa oli mukavaa. Neljä suloista lasta sinne tuli, ja aikuisiakin oli sopivasti. Pari tuntia meni nopeasti. Arin luokse ajoin samalla, kun liikkeelle olin lähtenyt.

Iltapäivällä tein terapiahommia. Leivoin sämpylöitä. Aioin tehdä pullaakin, mutta johdatusta oli, etten tehnyt. Eräs ystäväperhe poikkesi nimittäin tervehtimässä ja toi kääretortun. He saivat sämpylöitä iltapalaksi mukaansa.

Koko syksyn olen teetellyt vierailua sukulaispaikkaan, ja illalla menin. Parin tunnin juttelun ja rukousten jälkeen uuvahdin, ja porhalsin kotiin. Mutta siitä on jo aikaa. Kävin suihkussa, liottelin liikavarpaitani ja nautiskelen kirjoittaessani rooibos-teetä, jota naisetsivät tapaavat juoda. Samoin heidän ihailijansa.

Mma Makutskin mielestä rooibos-tee on liian vahvaa, ja hän vaihtoi teensä tavalliseen, mutta minusta tämä on erittäin hyvää tavalliseen teehen verrattuna. Suosittelen!

Kun tulin kotiin, Tero häipyi taas takavalot vilkkuen. Mukavahan pojan on ajella, vastavahatulla autolla.

Ari tulee huomenna kotiin, ellei kuumetta ilmene. Sitä en usko, sillä hän yski tänään tosi tomerasti. Ellei yski, on todennäköistä, että keuhkoissa on kehittymässä jotain mätää sananmukaisesti. Tekee mieli sanoa, että läpimätää, mutta en sano, sillä luotan Jumalaan, joka ei tee virheitä.

Job sanoi vanhan käännöksen mukaan tähän tapaan:
"Minä luotan häneen, vaikka hän tappaisi minut."
Se on paljon sanottu. Minäkin luotan Jumalaan, askel kerrallaan enemmän ja syvemmin. "Hän on minun turvakallioni, siksi en pelkää." Toisinaan vaan väsyttää kamalasti, mutta "minä uskon, sen tähden minä puhun; minä, joka olin kovin vaivattu".

"Vuoret väistykööt
ja kukkulat horjukoot,
mutta minun armoni ei sinusta väisty,
eikä rauhanliittoni horju,
sanoo Herra, sinun armahtajasi."

Hyvää ja siunattua isänpäivää kaikille isille sekä niille, joilla isää ei ole,tai jotka ovat pettyneet ja katkeroituneet isänsä takia. Herra Jumala tahtoo olla Isämme, ja hän ei petä.

Lisäksi hän voi korjata sekä rikkinäisen isä-suhteen, että katkeroituneen mielen. Hän on Rauhanruhtinas. Rauha tulee sanasta Shalom, joka tarkoittaa jotain sellaista, kuin "rikkinäisen eheäksi tekijä" tms. Hän on meidän rauhamme, ehjäksi tekijämme.