Kategoriat: Ajankohtaista

Tyrnipensas

Tuulista, aurinkoista, kuurosade Hietasaaressa juuri kun menin uimaan, syksyä ilmassa.

Tero totesi aamulla, että tukkani on harmaantunut. "Ei millään pahalla", hän sanoi sovittelevasti. Tietysti se on harmaantunut, kun hiusten värjäyksestä on useita kuukausia. En ole toistaiseksi kohdannut totuutta tässä asiassa, ja mietin, vieläkö jatkan itseni huijaamista. Jospa tulisin ikäiseni näköiseksi vähitellen hiusvärini suhteen.

Raamatussa sanotaan kauniisti harmaista hiuksista:
"Harmaat hapset ovat kunnian kruunu. Se saadaan vanhurskauden tiellä." Snl 16:31. Jossain kohden kehotetaan kumartamaan harmaapään edessä.

Ihan toisenlaista on tämän päivän viesti vanhusten kunnioittamisesta. Ei puhettakaan kumartamisesta, päinvastoin.

Töissä kaksi pikku tyttöstä piirteli ja keskusteli. Toisen mielestä hän sai ilkeää kohtelua, mutta siitä ei kuulemma ollut ensinkään kysymys. "En mä oo ilkee. Mä vaan sanon sun parhaaksi, että sä oppisit käyttäytymään!" Puhe jatkui samaan äitimäiseen tyyliin. Eittämättä tuli mieleen, että "kasvattaja" oli itse ollut samaisen opetuksen kohteena.

Muuten työpäivä meni aika lailla hiuksia raastaessani. Totesin työtoverille, että taidan tulla vanhaksi, kun en tunnu selviävän tästä rumbasta. Hän sanoi ajatelleensa itsestään samaa: kesän jälkeen oma tahti tuntuu hidastuneen. Vai onko kyse elämän kiihtymisestä ympärillämme?

Tulin töistä kotiin, söin ja autoilin uimaan. Yllättävä kuurosade lankesi juuri, kun kävelin autosta saunalle. Tällä kertaa kävin saunassa myös ja kaksi kertaa uimassa. Toivottavasti uinti virkisti, ja antaa hyvät yöunet. Olkavartta kolottelee jälleen, vaikka luulin sen jo parantuvan.

Sain aamulla Riitta-serkultani viestin, jolle nauroin makeasti. Nauraisin edelleen, mutta en tarkkaan muista, mitä viesti sisälsi, joten laitan sen tähän vähän lyhenneltynä. Sinäkin voit nauraa, jos satut olemaan suunnilleen ikäiseni. Olen saanut netin kautta tämän ennenkin, mutta nyt olen varmaan "oikeassa iässä", sillä joka kohta melkein sopii minulle.

Netin kautta tullut viesti, lyhensin vähän.
NYKYÄÄN KAIKKI ON TOISIN!

OLEN HUOMANNUT, ETTÄ PORTAAT ALKAVAT TULLA JYRKEMMIKSI, OSTOKSET PAINAVAMMIKSI. JA KAIKKI PAIKAT OVAT KAUEMPANA.

EILEN KÄVELIN TIENHAARAAMME JA OLIN YLLÄTTYNYT SIITÄ, MITEN PITKÄKSI TIEMME ON MUUTTUNUT!

IHMISET OVAT NYKYÄÄN KOVIN HUOMAAMATTOMIA, VARSINKIN NUORET. HE
K U I S K A A V A T K I N KOKO AJAN!

JOS HEILLE SANOO, ETTÄ PUHUKAA KUULUVASTI, HE VAIN TOISTAVAT TARINANSA NAAMA PUNAISENA. MIKSI HE MINUA LUULEVAT, HUULILTA LUKIJAKSIKO?

LUULEN MYÖS, ETTÄ HE OVAT PALJON NUOREMPIA KUIN ITSE OLIN HEIDÄN IÄSSÄÄN. TOISAALTA, OMANIKÄISENI HENKILÖT OVAT PALJON VANHEMPIA KUIN MINÄ.

TAPASIN YHDEN ENTISEN TUTUN, JA HÄN ON VANHENTUNUT NIIN PALJON, ETTEI EDES TUNNISTANUT MINUA!

AJATTELIN HÄNTÄ TÄNÄ AAMUNA, KUN KAMPASIN HIUKSIANI, JA KATSOIN
PEILIKUVAANI...

PEILITKÄÄN EIVÄT OLE ENÄÄ NIIN HYVIN TEHTYJÄ KUIN ENNEN!

LISÄKSI OLEN HUOMANNUT, ETTÄ KAIKKI AJAVAT AUTOJAAN NIIN HURJAA VAUHTIA NYKYÄÄN! MENEE IHAN HENKI KURKKUUN, KUN AJAN MOOTTORITIELLE HEIDÄN ETEENSÄ.

SANONPAHAN VAIN, ETTÄ HEIDÄN JARRUNSA VARMAAN KULUVAT KAUHEAN NOPEASTI, KUN HE SILLÄ LAILLA KIRSKUTTAVAT NIITÄ JA KIEMURTELEVAT AUTOILLAAN KATSOESSANI PERUUTUSPEILISTÄ.

VAATETEHTAILIJAT OVAT EPÄREHELLISIÄ NYKYÄÄN. MIKSI MUUTEN HE YHTÄKKIÄ ALKAVAT PISTÄÄ 46- TAI 48- KOON LAPPUJA 40- TAI 42- KOON VAATTEISIIN?

LUULEVATKO HE ETTEI KUKAAN HUOMAA?
VAAKOJEN TEKIJÄT YRITTÄVÄT SAMAA... KUVITTELEVATKO HE, ETTÄ MINÄ IHAN
TOSISSANI USKON NUMEROA NÄYTÖSSÄ?

HAH! MINÄ EN IKINÄ ANTAISI ITSENI PAINAA NIIN PALJON! KETÄHAN HE OIKEIN
YRITTÄVÄT JUKSATA?

HALUAISIN SOITTAA JOLLEKIN MINISTERILLE JA TEHDÄ RAPORTIN TÄSTÄ, MUTTA
PUHELINYHTIÖ ON KONSPIRAATIOSSA MUKANA: HE OVAT PAINANEET LUETTELOT NIIN PIENILLÄ KIRJAIMILLA, ETTEI SIELTÄ VOI LÖYTÄÄ MITÄÄN NUMEROA!

PS. LÄHETÄN TÄMÄN ISOLLA KIRJOITUKSELLA, KOSKA KONEENI FONTILLE ON
TAPAHTUNUT JOTAIN - SE NÄYTTÄÄ OLEVAN PIENEMPÄÄ KUIN ENNEN...

Iloa iltaasi! Siirryn sohvalle kirjan pariin. Cd-soittimeni loihtii ilmoille Vivaldin "Vuodenaikoja". Sävelten myötä hyvää yötä, hyvä lukijani!
JK. Juttu naurattaa minua aina vaan :D