Kategoriat: Ajankohtaista

Humalat kasvavat kauniisti tänä kesänä. Panimme ne kiertämään tolppaa.

Aurinkoista alkusyksyä

Tero ei saunonut enää keskiyöllä, kun saapui kotiin. Oli ihan saunanneen näköinen ilmankin. Kaikki kolme peliä olivat voittaneet: en tiedä, ketkä, mutta pääasia tässä tapauksessa, että poikamme Tero kuului kyseiseen joukkueeseen. Selkänsä oli saanut kipeäksi, vaikkei kai ollut saanut selkäänsä. Tänään hänellä ei sitten kouluun ollutkaan menemistä, reissu vei mehut. Onpahan sitten uurastanut tehtäviensä kimpussa.

Itse nukuin hyvin. Kiitosaihe on se, että oikea olkavarteni sallii minun taas nukkua mahallani. Aamulla olkapäätä tosin juimii, mutta se menee jumppaamalla ohi. Olen oikein iloinen, jos selviän ilman kortisonipiikkejä ja leikkauksia ilmalennostani laiturilta mereen. Nykyisin kävelen laiturilla vahingosta viisastuneena kuin pingviini, mikä sopii hyvin Pingviini-seuran jäsenelle.

Aamulla aioin uimaan, mutta anoppikaverini soitti minua kahville, enkä jättänyt kuppilakutsua väliin. Saimme vähän purkaa paineita samalla. Sää oli helteinen, mutta tuuli oli raitis. Sisätiloissa tarkeni liiankin kanssa. Ilman mummokuumetta oli hiki.

Naureskelen itsekseni Kirsi Virtasen pakinalle, jota kuuntelin radiosta viikonlopun reissulla, ja ajoin Tampereella vikasuuntaan. Virtanen puhui älykkyydestä: mitä hyötyä miesten älykkyydestä on, kun he eivät osaa puhua sanoiksi sitä, niin että kenellekään olisi hyötyä siitä älystä?

Virtanen moitti pakinassaan kirjastoihmisiä siitä, että nämä hommaavat kaikenlaista huuhaata kirjastoon. Sitä ei kukaan kaipaisi, elleivät he toisi sitä ihmisten tietoisuuteen. Virtanen viittasi homeopatiaan ja muuhun sellaiseen, mihin itsekin sanoin "aamen". En muista, mitä kaikkea hän luetteloi, mutta samoja asioita kuin minäkin olisin tehnyt.

Tänään olin kiusattu joistakin asioista. Mietin niitä, kun poljin kirjastosta kuppilaan. Ymmärsin, että pohjimmainen syy kiusaantumiseeni on se, etten luota Jumalaan. Tarkoitan, etten luota HYVIN syvästi. Jos luottaisin, en murehtisi, pelkäisi, huolestuisi niin usein ja paljon. Ymmärtäisin, että olen todella Isän lapsi, josta hän pitää varmasti huolta. Nyt sen sijaan epäilen, kykeneekö Isä hoitamaan asiat parhain päin.

Uskonelämässäni en taida päästä ekaluokasta eteenpäin. Uudelleen on palattava perusteisiin, vaikka pitäisi jo uskoa sen perusteella, mitä olen elämässäni kokenut. Olen pyytänyt anteeksi Jumalalta epäuskoani. On alettava aina alusta. Sen armon Jumala onneksi suo Jeesuksen tähden.

Tänään väänsin hiki hatussa kirjettä hoitolasten vanhemmille töiden jälkeen. Kävin Arin luona, mutta olin aika voipunut. Poimin vähän mustikoita sairaalasta tullessani, ja laulelin hetken vadelmapöheikössä marjoja keräten. Luonto on oivallinen paikka rentoutua.

Vartti meressä työpäivän päätteeksi kenties sai kurkkuni kipeäksi, tai se tuli jostain muusta. Oliiviöljyä kaatelin kurkkuuni, ja toivon sen tepsivän. Nyt vielä teetä ja rukoushetki Teron kanssa. Sitten on päivä pulkassa.

Levolle lasken Luojani
armias ole suojani
Jos sijaltain en nousisi
taivaaseen ota tykösi.

Hyvää yötä sinullekin, arvoisa lukijani!