Kategoriat: Ajankohtaista

Keinu alkaa vaihtaa väriä

Tuulee, paistaa, vähän piskottelee

Päivä illassa jälleen. Tein emämöhlän eilen. Luin kirjaa kahteen asti, vaikka se ei ollut edes kovin hyvä kirja. Hännikäinen kirjoittaa taitavasti, kun hän kuvaa vanhan ihmisen elämänkokemuksia, kuten tässäkin kirjassaan. Kuitenkin siinä oli paljon tyhmää ja arvotonta. Uni olisi ollut enemmän tarpeen minulle.

Maalasin keinuni toistamiseen, nyt sillä likaisen punaisella. Työ oli minulle hengellinen kokemus. Keinu oli musta ja kulunut, kun sen ostin. Kuten minäkin olin syntinen ja synteihini väsynyt, kun tulin Jeesuksen luo.

Uusi omistaja, Jeesus, pesi minut puhtaaksi verellään, kuten minä nyt maalasin keinun punaiseksi. Se on nyt kahdesti saanut maalikerroksen, ja näyttää kauempaa täydelliseltä. Isä Jumala näkee minut täydellisenä Jeesuksen tähden. Hän hyväksyy minut Jeesuksen veren tähden, sillä se on vuotanut minun puolestani Golgatalla.

Kun tarkastelen lähemmin keinua, alta näkyy selvästi vielä paljon mustia raitoja. Ne kuultavat läpi. Niin minussakin näkyy vanha luontoni, entinen minäni, toisinaan hyvin rumasti. Joskus se saa suorastaan vallan. Erityisesti silloin, jos rukous jää vähälle, en avaa riittävän usein Raamattua lukeakseni Jumalan sanaa. Tai sitten vaan pahuuttani annan vanhan luontoni hallita.

Jeesus on kuitenkin uskollinen. Niin usein kuin menen hänen luokseen, hän uudelleen ja uudelleen pesee minut puhtaaksi synneistäni. Taas uudistun ja minusta loistaa Jumalan pyhyys. Läheltä katsottuna keinuun silti aina jää mustia kohtia, eikä se musta pohjamaali sieltä poistu koskaan. Siellä se on hamaan hautaan asti.

Minun on nöyrryttävä olemaan syntinen elämäni loppuun asti. Samaan aikaan olen pyhä. Jeesuksen veri on pessyt ja pesee minut puhtaaksi. "Autuaat ne, joiden rikokset ovat anteeksi annetut ja joiden synnit ovat peitetyt! Autuas se mies, jolle Herra ei lue syntiä!" Room 4:8,9.

Musta, vanha maali näkyy usein räikeästi punaisen maalin alta omassa olemuksessani. Kyselen, kuten Paavali kirjeessään: "Minä viheliäinen ihminen, kuka pelastaa minut tästä kuoleman ruumiista? Kiitos Jumalalle Jeesuksen Kristuksen, meidän Herramme, kautta! Niin minä siis tämmöisenäni palvelen mielellä Jumalan lakia, mutta lihalla synnin lakia." Room 7.

Haluan samanlaisen mielen kuin Jeesuksella. Sen takia minun on mentävä usein pyytämään sitä häneltä. Olen kaukana hänen mielenlaadustaan, mutta se on tavoitteeni. Jospa vähän edes muutun, vähitellen.

Paavali rohkaisee edelleen: "Niin ei nyt siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka Kristuksessa Jeesuksessa ovat." Anna sinäkin, hyvä lukijani, Jeesuksen pestä sinut puhtaaksi, ensi kertaa tai jälleen kerran. Nähdään pesupaikalla!

Juniori tuli kotiin. Ruotsalaisilta vaihdettu huppari.