Kategoriat: Ajankohtaista

Rakastan kukkia

Enää ei sada, loppukesän oloa

Onnea tyttärelle ja vävylle hääpäivän johdosta; vuosi on kulunut häistänne. Jumala suokoon teille onnellisia yhteisiä vuosia!

Nukuin viime yönä 10 tuntia eli pääsin univeloistani. Nyt on sitten tavallinen lomaväsymys päällä, vai minkä niminen se lienee tällä kertaa. En ole vieläkään oikein hereillä, vaikka monta tuntia olen keikkunut pystyssä.

Kalevi Lehtinen saarnasi radio dein konfirmaatiomessussa, joka tuli Seinäjoelta. Hän todisti omasta uskoontulostaan 17vuotiaana, ja se oli hyvä puhe. Jumala siunatkoon kaikki kuulijat, ja erityisesti nuo konfirmoidut nuoret, että heistä tulisi työmiehiä Jumalan pellolle.

Petri asensi eilen autooni sivupeilin. Tai oikeastaan otti varaosasta piikin, joka oli katkennut vanhasta ja vaihtoi sen rikkimenneen tilalle. Kiitos Petri, kiitos Jumalalle, että se tuli kuntoon (maksoi 38 e postikulut mukaan lukien; uusi olisi maksanut 120 e).

Vanha autoradioni lopetti toimintansa sen jälkeen, kun kävin Tampereella ja sain sen toimimaan. Petri kiskoi sen irti, ja vaihtaa tilalle oman autoradionsa, jota ei tarvitse. Siinä on cd-kuuntelulaite, kun taas vanhassani oli kasettilaite. Jospa se tulisi kuntoon, kun Petri kohta tulee tutkimaan sitä.

Iltapäivällä menen Arin luo. En ota häntä kotiin enkä kirkkoon tänään. Hän oli eilen kyllä hyväkuntoinen, mutta parempi, että on selkeästi kunnossa. Minusta tuntuu, että se vanha peg-letku aiheutti tämän tulehduksen ja kuumeilun. Voin olla väärässä, mutta se on joka tapauksessa tärkeää, että Ari selviäisi ilman antibioottia. Edellinen kuuri loppui vasta kolmisen viikkoa sitten.

Kuudelta on kansanlähetyksen seurat viereisessä kirkossa. Olemme olleet siellä aika harvoin tänä kesänä, ja koko kevään aikana. Olen kokenut, että minun paikkani on Arin luona, jos hän ei pääse osallistumaan. Kirkossa kyllä selvitään ilman minua, ja kun olemme Arin kanssa, on Jeesus lupauksensa mukaan sielläkin. "Missä kaksi tai kolme on koolla minun nimessäni, siellä minä olen heidän keskellään."

En tiedä vielä, menenkö kirkolle tänään, sillä olen lähdössä Nivalaan pariksi päiväksi. Tapaan muutaman vanhan koulukaverin perheineen sekä lapsuuden ystäviäni, joista toisella on syntymäpäivä. Toivon ja rukoilen, että tapaamiset ovat siunattuja.

Jumalan siunausta sinun pyhäpäivääsi, arvoisa lukijani!

Menen mökille pariksi yöksi hiljaisuuteen