Kategoriat: Ajankohtaista

Riminin näkymiä edelleen

Sumuinen aamu, kaunis päivä ja ilta

Tänään otimme erän pökkää parin 6 vuotiaan kanssa, ja minä kärsin rökäletappion. Olin aika yllättynyt, sillä tottahan minä pökkää osaan paremmin kuin poikapahaiset. Pelasin ihan tosissani vieläpä, mutta olen kiitollinen kuitenkin tuosta häviöstä. Pojat halusivat monta uusintamatsia sen jälkeen.

Aamulla seitsemän maissa oli niin sumuista, että suihkumärät hiukseni eivät kuivuneet työmatkalla, vaan taisivat kastua lisää. Vilpoisaakin oli. Ajelin vastoin tapojani ilman kypärää, sillä soitin puhelun ja laitoin tekstiviestejä matkalla, sekä tuuletin edellä mainittua hiusvärkkiäni.

Työpäivä oli antoisa, mukaviin uusiin ihmisiin on aina hauska tutustua. Kuulun vanhaan kalustoon, sillä päiväkoti on minulle tuttu jo niiltä vuosilta, kun jotkut sen nykyisistä työntekijöistä ovat syntyneet. Mielenkiintoinen näkökulma!

Arin luo en ehtinyt, mutta rukousilta oli tänään. Tällä kertaa tuli ihan eri ihmiset kuin viimeksi, vain yksi sama lisäkseni. Nyt oli pari ruotsinkielistä edustajaa mukana, ja illasta sukeutui todella lämminhenkinen ja Pyhän Hengen johdattama. Siitä kiitos esirukoilijoille ja Jumalalle!

Sain lisätietoa Leipäapu -asiaan, joka on minun rukousaiheeni. Tarkoitan sitä hanketta, että Vaasaan pitäisi saada Hursti-tyyppinen työmuoto! Eli kaatopaikalle menevät ruuat ihmisille syötäväksi. Mikä tekee Vaasan niin kovaksi maaperäksi? Tehköön mikä tekee, mutta rukous murtaa kalliotkin, ja uskon ovien avautuvan tuon työn aloittamiseen ajallaan. En tiedä, kuka sen aloittaa, koska ja missä, mutta uskon, että se tapahtuu Jumalan ajalla.

Minulla on sellainen "nuusku", että jotain on murtumassa myös hengellisellä rintamalla! Uskovien huudot lisääntyvät niin, että Jumala alkaa vastata. Minusta tuntuu, että olemme herätyksen aamunkoitossa, noin runollisesti sanottuna.

Se taas tietää, että Arin paraneminen lähestyy. Odotan sitä ja uskon Jeesuksen ylösnousemusvoiman vaikuttavan sairaiden parantumisia, koska Hän lupaa niin. Miksi ei myös Ari voisi parantua kuten kuka tahansa muu! Viikko sitten rukousillassa meillä eräs nainen kertoi parantuneensa sydänvaivasta Kansanlähetyspäivillä, kun hänen puolestaan rukoiltiin. Asia tuli ilmi, kun hän meni sovittuihin sairaalakokeisiin seuraavalla viikolla: sairaus oli poissa!

Tänä iltana puolestaan eräs ihminen kertoi rukoilleensa ohimennen sukulaisensa puolesta, joka oli sairaalassa eilen. Tämän sydän oli muuttanut tahtiaan samoihin aikoihin, ja hänet oli lähetetty yllättäen sairaalasta kotiin: ei häntä voitu pitää tarkkailussa, kun sydämen rytmi muuttui yhtäkkiä normaaliksi!

Kiitos Jumalalle, että hän on sama tänään kuin oli silloin, kun eli maan päällä. Edelleen hän tekee samoja tekoja. Tänä iltana nauratti Jumalan huumorintaju. Laitoin aamulla viestejä joillekin ystäville Efesolaiskirjeestä: "Kaiken suoritettuanne pysyä pystyssä" jne. Eräs viestin saajista vastasi, että hän on kestinnyt ison lauman vieraita tänään ja hoippui lopulta suorastaan verenpaineen takia. Mutta Herra piti hänet pystyssä!

Nyt on aika mennä nukkumaan. Hyvää yötä, Jeesus myötä.

Kauniita maalauksia Riminin rakennusten seinissä joen varressa.