Kategoriat: Ajankohtaista

Helle, kesä!

Tänään kävin kahdesti uimassa ja kahdesti Arin luona. Toisella kertaa menimme ulos, kun ei ollut enää keskipäivän helle. Puun varjossa olimme siitä huolimatta. Kuuntelimme samalla Sinikka Saaren kirjaa Suuren päällikön tytär, jossa Sinikka kertoo Raamatunkäännöstyöstään Papualla. Sinikka on Reisjärveltä syntyisin, kuulin yllätyksekseni, omaa sukua Turpeinen. Siis melkein naapurin tyttö!

Kesä pamahti paahtamaan kansalaisia ympäri Suomea. Hietasaaressa oli porukkaa joka paikassa. Vesi oli 22,5 asteista, eli kohta jo liian lämmintä, vai mitä! Mutta ihana siellä oli molskia.

Matkalaukku on levällään. Uimapukuja olen sovitellut, ja sortseja ja paitoja pakannut ja purkanut. On lähes mahdotonta päättää, otanko avonaisen Nivean mukaan, vai vasta ostamani haisevamman rasvapurkin. Jospa jälkimmäinen tuoksuaakin niin, että saan oireita? Puran jännitystä tällaiseen päättämättömyyteen.

Sain hienon rukousvastauksen tänään. Kun pyöräilin aamuyhdeksältä uimaan, rukoilin: "Auta, Jumala, miten teen uuden allergilääkkeeni kanssa: otanko sitä vai en? Puhu selvästi, että tiedän, miten pitäisi tehdä." En oikein uskonut, että Jumala vastaisi, mutta jouduin häpeään epäuskossani.

Uimisen jälkeen kävin ostamassa kalaa rannasta, sitten poikkesin pikkuputiikkiin ostamaan matkalle Sisua viemisiksi. Kun lähdin kaupasta, huomasin sivusilmällä ulkona naisen, jonka kaulassa oli risti. Katsoin tarkemmin. Sehän oli uskova ystävä, lääkäri! Juteltiin hyvä tovi, ja yhtäkkiä tuli mieleeni allergialääkeasia. Sain Fredrikalta omakohtaisen kokemuksen kautta asiantuntijaohjeen. Sitten muistin rukoukseni. Kiitos Jumalalle, Hän ei petä!

Deistä kuuluu hyvää ohjelmaa hengellisiltä päiviltä. Kuuntelin Evankeliumijuhlien puheita päivällä, nyt tulee jostain muualta ohjelmaa.

Ajelen aamulla Pirkkalan lentoasemalle. Matkalla pysähdyn 123 kilometrin päässä olevalle järvelle uimaan - en muista järven nimeä, mutta siellä se on uimakoppeineen. Kone nousee ilmaan klo 14.45, ja minä mukana! Matkaan lähtee Petrin kummitäti Porista, sekä muita uskovia. Odotan kovasti matkaa. Ari rukoilee puolestani ja minä hänen. Jumala pitää meistä molemmista huolen kuten sinustakin, hyvä lukijani!