Kategoriat: Ajankohtaista

Kohta pääsee mattopyykille

Kesäsää, kurkku kipeä.

Onpa minulla hyvä mieli. Ja kylläpä on kurkku kipeä :( Kevät on tunnetusti petollinen. Isäni sanoisi, että olen "alasti hypänny". Se oli yleisin syy lapsena, jos tuli flunssaa :) Voin vakuuttaa, etten olen hypännyt alasti, mutta liian vähillä vaatteilla kuitenkin raittiissa tuulessa.

Päivä oli vähän sekavaa sekoilua. Nauroin itsekseni, kun touhotin Prisman kassalta ovelle ja havaitsin yhtäkkiä, että kassini oli tyhjä! Tarjouskahvit ynnä mariininsininen väriaine posottivat liukuhihnalla. Kassa totesi hymyillen, että ehkä on syytä vähän hiljentää vauhtia.

Vielä bensaa autoon ja töihin. Päivä oli hiukan pitkäveteinen, kun lapsia oli vain 14 ja kuitenkin viimeiset haettiin vasta puoli viiden jälkeen, kuten tavallisestikin. Pieniä lahjoja vaihdettiin lähimpien työkaverien kanssa. Lapset toivat kortteja, ja sain muitakin muistamisia. Tokaluokan poika antoi kortin Paullalle. Eka luokalla olin hänelle vielä "Baulla", joten kehitystä on ilmiselvästi tapahtunut :)

Kotona oli mukavia yllätyksiä. Tero oli imuroinut, pessyt pesutilat ja ikkunoita ja Petri oli tullut PYÖRÄLLÄ meille, mikä oli positiivinen ilmiö. Sekä tulo että pyöräily.

Meillä oli kellariprojekti poikien kanssa. Kellarissamme on kaksi isoa ja kaksi pientä huonetta. Niissä on PALJON tavaraa. Roskikset täyttyivät romusta ja pöly lensi, kun teimme hommia. Siistiä tuli. Laitoin lämmityskattilan pois päältä ja vesiboilerin päälle. Se on joka syksyinen ja keväinen homma, ja aina muka yhtä "kova" työ. Muutama vuosi sitten älysin laittaa kellariin lapun, josta voin katsoa, mistä vivusta pitää kammeta, ettei aivan yhtä paljon tarvitse joka kerta ihmetellä.

Tuli "huippufiilis", kun saimme järjestystä kellariin. Yläkertakin on siisti, saammehan harvinaisia vieraita. Nuoremme olivat viimeksi tammikuussa käymässä Helsingistä, joten suurenmoista nähdä heitä. Tapaaminen on lyhyt ja kiivas, sillä jo aamulla säntäämme Keski-Pohjanmaalle juhlimaan sukulaisiin.

Sunnuntaina ainakin Jyrkin ja Maaritin täytyy lähteä takaisin, sillä Jyrkillä on maanantaina töitä. Hän aloitti helmikuussa uudessa työssä, joten lomaa on vain viikko. Sen nuoripari käyttää viisaasti menemällä avioliittoleirille. He olivat sellaisella pari vuotta sitten, kun olivat olleet puoli vuotta naimisissa. Jyrki totesi, että nyt on kertynyt vähän enemmän "aineistoa", ja varmasti he saavatkin leiristä enemmän irti nyt.

Terhi ja Tatu saivat myös meiltä häälahjaksi avioliittoleirin, mutta tietääkseni he kartuttavat vielä "aineistoaan", ja ovat töissä kesällä.

Arin lääkekuuri jatkuu, crp oli laskenut, mutta en tiedä, minkä verran. Pääasia, että on alkanut laskea. Hän oli pirteä ja jäi kuuntelemaan neljättä Siion-kronikkaa, kun lähdin hänen luotaan tänään. Tein pikakäynnin, sillä siivousurakka oli mielessäni, joten en pystynyt keskittymään olemiseen. Neula, joka hävisi mystisesti eilen Arin luona ommellessani, oli löytynyt Arin sängyn alta. Hyvä, ettei se tuottanut hankaluuksia putoamalla vaikkapa Arin sänkyyn.

Nyt minulle alkoi siis loma. Vielä ei tunnu siltä, mutta eiköhän se ala tuntuakin. Ainakin join kahvia nyt illan mittaan, joten jaksan valvoa siinä missä nuorisokin. Menen laittamaan saunan valmiiksi. Oivalsin juuri, että nuoret taitavat saada piristävän viileän suihkun saunareissullaan, sillä boilerin vesi on tuskin ehtinyt lämmetä. No, se karaisee ja virkistää.

Toivotan sinullekin hyvää kesän alkua, arvoisa lukijani! Nautitaan siitä, mutta pysytään Tiellä!