Kategoriat: Ajankohtaista

Orvokit ovat kevään lempikukkiani

Tuulessa raittiutta, mutta aurinko paistaa, ja luonto on puhjennut vihreyteen.

Olin Teroa pyörällä vastassa junalta, kun hän tuli harkkaleiriltä kotiin jokin aika sitten. Suussani on hiuksenpätkiä, sillä leikkasin hänen pitkäksi venähtäneen tukkansa. Tapani mukaan ilmeisesti hosuin niin, että karvat pölisivät ympäri huushollia!

Olin sairaalassa Arin luona, kun naapurit olivat tuoneet juhlakutsun. Tero oli ollut ovella vastaanottamassa: nojatuoli oli ja on edelleen tungettuna pieneen tuulikaappiin, sillä käytän sitä varhaisaamun lukupaikkanani. Mitähän naapurit mahtoivat ajatella? Tero oli hoippunut nojatuolin ohi, ja onnistui juuri ja juuri työntämään oven auki. Ehkä he ajattelivat, että meillä on liikaa huonekaluja :) Tai nojatuoli on rosvoeste! Hiipparit kompastuvat heti ovella.

Unohdin kertoa viikonlopulta pari mukavaa juttua. Tukkaa tuli kynityksi enemmänkin: leikkasin Arin tukan lauantaina sairaalan puistossa. Jälleen mietin, mitä tapahtuisi, jos käteni lipsahtaisi, kun otan Arin nistatuen pois pyörätuolista ja Arin pää retkottaa käteni varassa. Menisikö niska poikki? Kamalaa ajatellakaan.

Kun pääsin keritsemisen makuun, leikkasin omankin tukkani samana iltana. Tytär sanoi joskus, että olisi mahtava, jos voisi irrottaa päänsä tukkansa leikkaamisen ajaksi. Olen samaa mieltä: tosi hankalaa hommaa paikoitellen. Tänäänkin vielä parantelin aikaansaannostani, vaikka pääosin olin tyytyväinen pääni siihen osaan, jossa hiukseni sijaitsevat. Tukanleikkuun jälkeen palkitsin itseni ammekylvyllä, jota tulee vain harvoin harrastettua.

Tämän päivän aikana luonto on suorastaan paukahtanut vihreäksi. Meinasin pökertyä, kun tuomi kukki täyttä päätä sairaalasta lähtiessäni. Takapihan pihlaja ja koivut ovat myös täydessä lehdessä.

Tänään eräs ystävä laittoi viestin, että auringon ympärillä on sateenkaari, ja niin olikin. Joitakin vuosia sitten olen nähnyt samanlaisen. Silloin olin Tampereella marssimassa Israelin puolesta. Mitähän tuo ympyrä taivaalla merkitsee, mistä se kertoo? Minä en tiedä. Erikoisen näköinen se oli.

Näppäimistön patterit ovat lopussa, ja kone tekee temppujaan, joten lopettelen.

Jumalan siunausta sinun viikkoosi. Kiitetään Jumalaa ihanasta luonnosta. Se on hänen lahjaansa meille.