Kategoriat: Ajankohtaista

Aurinkoista, mutta hyytävä tuuli

Heräsin varhain, kävin autolla uimareissulla. Kova aallokko, kylmä tuuli, mutta ihana aurinko armahtaa meitä Pohjolan asukkaita.

Kirkossa oli paljon sanankuulijoita, mikä oli ilahduttavaa! Jani Muikku saarnaa miellyttävällä äänellä ja täyttä asiaa. Minulla ainakaan ei ole mitään vaikeuksia keskittyä hänen saarnaansa, sillä sitä on helppo seurata. Rippikoululaisiakin oli useita äiteineen kirkossa.

Ehtoollinen kruunasi jumalanpalveluksen ja sen päälle saimme kakkukahvit. Siis ne, jotka sinne vaivautuivat, ja minä vaivauduin. Oli mukava jutella ihmisten kanssa samalla.

Kiva yllätys oli, kun Tero oli laittanut lipun liehumaan. Meillä on sellainen pieni tanko seinällä, ja laitamme siihen lipputangon vain liputuspäivinä, niin juhla tuntuu juhlalta.

Chambers ei pettänyt tämänkään päivän tekstillään:

"Pyrkikää... osoittamaan uskossanne avuja" ("Varustakaa uskonne päättäväisyydellä." 2 Piet 1:5

`... me emme voi tehdä sitä, mitä Jumala tekee, eikä Jumala tee sitä, minkä me voimme tehdä. Me emme voi pelastaa emmekä pyhittää itseämme, Jumala tekee sen; mutta Jumala ei anna meille hyviä tottumuksia, Hän ei anna meille valmista luonnetta, Hän ei pane meitä vaeltamaan oikein.
Meidän on itse toteutettava ulospäin sitä pelastusta, minkä Jumala on toimittanut meihin.
"Pyrkikää" merkitsee tässä tottumuksen saavuttamista tehtävien suorituksessa, ja alkuasteilla se on vaikeaa. Aloitteen tekeminen on alkamista, se on sen tien opettamista itsellesi, jota sinun tulee käydä.
Varo taipumusta kysyä tietä silloin, kun sen tiedät varsin hyvin. Tee aloite, lakkaa epäröimästä ja ota ensimmäinen askel. Ole päättäväinen, kun Jumala puhuu, toimi uskossa sen perusteella, mitä Hän sanoo, äläkä koskaan muuta näitä päätöksiäsi.- -
Meidän on saatava tottumus kuunnella Jumalaa kaikessa, muodostettava tottumus saada selville, mitä Jumala sanoo.
Jos ahdinkotilan tullen vaistomaisesti käännymme Jumalan puoleen, tiedämme, että tottumus on syntynyt.`

Tuossa ei ole koko tämän päivän opetus. Jos voit hankkia Chambersin kirjan itsellesi, niin tee se. Tai voit rukoilla, että kirpparilta eteesi tulee tuo kirja: itse löysin yhden kappaleen sillä lailla. Omani sain ystävältä, joka oli hankkinut itselleen uuden painoksen tai saanut jostain. Tämä kirja on minulle aarre, hyvä Raamatun opettaja ja rohkaisija.

Odotan Petriä syömään meille Teron ja minun kanssani. Iltapäivällä menen Arin luo. En vie häntä varmaan tänään ulos, kun tuuli on ankara.
Toivotan sinulle siunattua päivää!