Kategoriat: Ajankohtaista

Vähän aneemisia nämä aamulliset sinivuokot vielä

Lämmintä, pikkusadetta välillä, kesäistä, vaikka ei vielä vihreää

Onpa hyvä mieli, kun olin jaksoin olla töissä. Mikä parasta, lapset olivat riemuissaan nähdessään minut ja minustakin oli kiva tavata niitä veijareita.

Sain kuulla n. 20 lapsen suusta, että E on oksentanut juuri, ja lähtee kotiin! Lapset olivat sen takia päässeet ylimääräiselle välitunnille. Eräs lapsista koki huonoa omaatuntoa: "Miten me voitais korvata E:lle se, kun me ollaan niin ilosia tästä välitunnista, vaikka se kärsii?"

Yksi lapsista oli tehnyt kirjekuoren, ja siinä oli kiiltokuvia. Ne olivat minulle lahjaksi! Tuntui mukavalle tuollainen.

Kävin töihin mennessä Arin luona katsomassa, miten hän on selvinnyt eilisestä ulkoilusta ja kirkkoreissusta. Hyvin oli selvinnyt! Hän oli onnellinen, kun yllättäen posahdin paikalle ja vaikutti tyytyväiseltä kuntoonsa. Kysyin Arilta, onko hänelle joskus tullut sellainen olo, että nyt hän luovuttaa. Aria nauratti noin tyhmä kysymys: ei ole tullut mieleen.

Kysyin Arilta pari päivää sitten, turhautuuko hän koskaan. Ei kuulemma. Utelin, kokeeko hän joskus, että hänen elämällään ei ole tarkoitusta. Ei koe. Ymmärsin, että hänen elämänsä on mielekästä, kun hän jatkuvasti rukoilee minun ja lasten puolesta.

Ari on tyytyväinen. "Suuri voitto onkin tyytyväisyys yhdessä jumalisuuden kanssa." Luulen, että Ari on saavuttanut jotain, mitä meikäläinen vasta haahuilee. Ettei Ari vain kuuluisi niiden 5%:n joukkoon, jotka eivät murru, kun heitä valvottamalla tai muuten yritetään saada hajoamaan!

Nyt en voi puhua avantouinnista, sillä meri on vapaa, jäät ovat sulaneet. Jonkin verran tuuli on puhaltanut jäätä pohjoisrannalle, mutta pääosin vesi on sula. Oli riemullinen tunne, kun menin uimaan. Mittari näytti laiturilla 20 astetta. Veden lämpötilakin nousee nopeasti. Lienee jo muutamia asteita. Ihanaa! Kiitos nousee Jumalalle kesästä, luonnosta, valosta.

Eilen illalla en saanut unta. Oli hyvää aikaa miettiä kaason puhetta elokuun häihin! Mainitsin ehkä kerran, että pääsen kaasoksi vielä tässä iässä. Puheen aihe hahmottui jo aika hyvin mielessäni, ja keksin häälahjankin. Kaksi leskeä on menossa naimisiin, joten eilisen teeren poikia ei olla avioon saattamassa. Aion puhua Ruutin kirjan pohjalta jotain.

Nyt on riisibroileri lämmintä. Ruokavalio on tässä huushollissa välillä aika yksitoikkoista, mutta ILMAN RUOKAA ei sentään olla. Sitä paitsi lempiruokaa on kiva nauttia, joten kirjoittamisiin!

Tässä saamani enkelit kuorineen. Ne kuulemma sopivat minulle, sanoi lahjan antaja.