Kategoriat: Ajankohtaista

Aurinkoinen päivä, mutta kylmä tuuli

Tänään pinkaisin kirkkoon kymmeneksi. Helppo nakki, kun kirkko on kivenheiton päässä. Jumala puhuu kirkossa niin monin tavoin. Kuuntelin liturgiaa, ja totesin, että kaikki on Jumalan sanaa. Se on vain uskossa omistettava, vaikka sitä ei paatoksella luetakaan. Minua nuo liturgiset kuviot hoitavat. Virren sanat kantavat ja puhuttelevat.

Kirkkokahvilla tutustuin uuteen pariskuntaan. Mielenkiintoista. Meillä oli hyvät keskustelut rouvan kanssa, mies oli selvästi hiljaisempi. Tätäkin pariskuntaa olen tavannut oikein usein kirkonpenkkiä kuluttamassa, mutta tähän mennessä emme ole jutelleet. Oli mukava kohtaaminen, uusia ajatuksia.

Lämmitin viime viikkoista sapuskaa (riisibroileria jälleen kerran), ja keitin kahvit pulloon. Pyöräilin Arin luo. Kuuntelimme Raamattua niin kauan, että Arin ruoka oli tippunut letkun kautta mahalaukkuun. Sitten pyysin hoitajan kaveriksi, ja pistimme Arin pukeisiin ja me lähdimme ulos.

Kova tuuli yllätti. Löysin viimein erään katoksen alta aurinkoisen paikan, jonne tuuli ei päässyt täysillä puhaltamaan. Ehdimme ulkoilla pari tuntia ennen kuin taksi tuli ennen neljää. Ari ei ole ollut ulkona koko talvena, tämä oli ensi kerta kuukausiin.

Kirkossa musiikkibändi harjoitteli. Rukoilimme Arin kanssa jonkin aikaa ja sen jälkeen erään ystävän kanssa, joka tuli viereeni. Tilaisuudessa oli musiikkia, esirukouksia, Raamatun lukua ja erittäin hyvä opetus, jonka piti pastori Juha Saari, Siperian lähetti, joka on kotimaan lomalla.

Ari nukkui melkein koko kirkon ajan! Pikkupoika kävi seisomassa vieressämme ja kysyi: "Onko tuo kuollu?" Hetken päästä hän tuli kysymään: "Mitä tuo tekee sitten ku se aukasee silmät?" Lapsi on avoin ja kysyy suoraan, mitä haluaa tietää.

Arin väsymys oli sitä luokkaa, että lykkäsin mittarin kainaloon, kun olin nostanut hänet sairaalassa vuoteeseen nostolaitteella. Aivan oikein, 37,5. Ulkoilu oli "äkiksestä" liikaa. Ari kyllä naureskeli, mutta oli aika punakka. Tuuli varmaan osaltaan vaikutti. Arilla oli viltti päällä ulkona, joten ei hän kylmää saanut.

Jaaha, naapurin vuokralaiset ovat palanneet! Naakka istuu savupiipun päällä omistajan elkein. Mokomat asuivat piipussa viime kesänäkin, enkä pitänyt niiden yksitoikkoisesta vaakkumisesta ensinkään. Naapurit itse eivät olleet moksiskaan lisäasukkaistaan, joten minunkin lienee tyytyminen niihin.

Päivä on illassa. Huomenna menen töihin kahden viikon jälkeen. Toivon, että jaksan hyvin. On lyhyempi työviikko, mutta luultavasti lapset ovat sitä vauhkompia vapun takia. Itsekin tein simaa eilen. Muuten vappuhulinat ovat vähäisiä, mutta Jeesus-marssille varmaan menen, jos ei sada.

Siunausta alkavalle viikolle!