Kategoriat: Ajankohtaista

Kevät!

15 pakkasastetta tänään, hieno päivä tulossa jälleen

Tänään tiedän, miksi pidän enemmän syksystä kuin keväästä! Paitsi, että allergiaoireet pukkaavat pian päälle, valo paljastaa ikävästi kaiken likaisuuden keväällä, kun taas syksyn hämy peittää hämäryyteen viat ja liat.

Joudun epätoivoon, jos alan katsella huusholliamme. En usko, että meillä juuri sotkuisempaa on kuin keskimäärin kodeissa, mutta jatkuvasti pitäisi jynssätä jotain nurkkaa tai seinää, jos pitäisi paikat jotenkin kurissa. Tosi masentavaa. Varsinkin, kun motivoidun nykyään harvoin siivoamiseen!

Sitäkin tärkeämpää olisi pitää lyhyet tilivälit Jumalan kanssa. Miten yksinkertaista, mutta miten helposti saatamme sen unohtaa: Jeesus sovitti syntimme Jumalan kanssa. Meidän tarvitsee vain tunnustaa tosiasia, eli oma syntisyytemme ja pyytää anteeksi. Niin asiamme tulevat kuntoon, ja syntimme pyyhitään pois. Miten paljon tärkeämpi on saada synnit pestyksi pois kuin kaapit siistiksi, ja kuitenkin: pitäisi kotikin pitää siistinä. Kohtuuden rajoissa.

Ihmeellistä tämä jaksamisen vaihtelu. Joinakin hetkinä olen sairaan väsynyt. Toisella hetkellä voin kohtuullisen hyvin, kuten nytkin. Paitsi jos alan ajatella siivousta, jolloin voimia ei olekaan enää :( Kun kirjoittelen, ei väsymystä tunnu ja lukiessa ei varsinkaan. Mutta toden puhuakseni: joskus en jaksa lukea, en kirjoittaa, en paljon ajatellakaan. Silloin kiitän Jumalan armosta, joka lankeaa ilman omaa ansiotani osakseni.

Kevät tulee kohisten, vaikka yöpakkaset panevat vastaan. Kipaisen vielä pikaisesti kaupassa ja sitten köpötän työpaikalle ja lähden 18 muun kanssa Tampereelle hurvittelemaan huomiseen asti. Eilen aamulla rukoilin, että Jumala estää matkani, jos Hän ei kulje edelläni. En tahdo enkä jaksa tehdä turhia reissuja.

Inhimillisesti meidän on mahdotonta tietää, mikä reissu on "turha", mikä taas Jumalan johdatusta. Rukoillen se asiaa selviää. Ei välttämättä heti, mutta varmasti jossain vaiheessa. Jos siis pääsen matkaan, kuljen täysillä Herraani turvaten ja luottaen: kaikki yhdessä vaikuttaa minun parhaakseni, kun rakastan Häntä. Ja myös rakkaitteni parhaaksi.

Erityisesti muistan rukouksin tänään ja huomenna pyhäkoululeiriä: sinne lähtee minunkin laumastani monta pikkuista, joista moni on ensi kertaa ilman vanhempia yön pois kotoa. Tarvitsevat siis enkelivartiota ja rukouksen tuomaa suojaa, nuo pienet ja myös heidän kaitsijansa.

Siunattua viikonloppua, hyvä lukijani! Palaan pian kuvioihin, jos Herra suo.