Kategoriat: Ajankohtaista

Paras hetki on kahvihetki uinnin jälkeen!

Nollassa mittari, lunta on vielä paljon.

Kone toimii taas. Se on hyvä, mutta voisi olla terveellistä, että se olisi suljettu pari päivää viikossa; siitä tulee riippuvaiseksi!

Ulkona käy kova kuhina: varpuset, sinitiaiset ja talitintit sujahtelevat pönttöihin asunnonrakennuspuuhissa. Tänä talvena muistin ajoissa laittaa Teron tyhjentämään pöntöt. Hyvä olikin, kohta ei olisi kukaan mahtunut asumaan, kun entiset asukkaat olivat jättäneet kaikki vanhat kamansa muutettuaan pois! Ja pöntöissä oli vuosien jätteet! Joka kevät olen muistanut homman liian myöhään.

Tämäkin viikko on ollut työntäyteinen. Olen ollut ihmeissäni ja kiitollinen, että olen ollut hyvissä voimissa. Eilen tosin paukut alkoivat loppua ja hermot kiristyivät töissä yhden vintiön sätkyttelystä. Piti muka jumpata välipalajonossa ja louskuttaa leukaa sen lisäksi. Siis sen vintiön, ei minun. No, minäkin sitten louskutin, mutta en jumpannut.

Yksi lapsista jäi viikon lomalle, ja kirjoitti tekemäänsä piirustukseen, että hänellä tulee ikävä ilttikseen. Ajatus ilahdutti. Lapset ovat avoimia ja ihania. He tietävät, että pidän heistä paljon, vaikka olen välillä ankara. Se vaatii voimia, sillä olisi hauskempi olla kiltti ja mukava, mutta se ei johda hyvään tulokseen. Jotkut lapset testaavat paljon, missä rajat kulkevat.

Aurinkoinen, ihana päivä tulossa. Tarkoitukseni on kävellä uimaan ja torille kalanostoon. Heräsin jo viideltä, kun Tero lähti Helsinkiin pelireissulle, tulee yöllä takaisin. On siis vapaapäivä! Illalla menen Arin luo. Hän oli eilen vähän hikinen ja limainen. Saa nähdä, mihin suuntaan tilanne kehittyy. Menen illalla sairaalaan joka tapauksessa.

Tämän päivän teksti Virtoja erämaassa -kirjassa taas puhui suoraan minulle:
"... Olimme kaikin tavoin ahdistetut..." 2 Kor 7
`Miksi Jumalan on johdatettava meitä tällä tavalla ja sallittava niin kovia ja jatkuvia paineita?
- - ne osoittavat Hänen kaikkiriittävän voimansa ja armonsa paljon paremmin kuin jos niitä ei olisi osanamme.
"... tämä aarre on meillä saviastioissa, että tuo suunnattoman suuri voima olisi Jumalasta eikä näyttäisi tulevan meistä." 2 Kor 4.7.
- - ne auttavat meitä riippumaan Hänessä. Jumala koettaa jatkuvasti opettaa meitä pysymään kokonaan Hänen käsissään ja luottamaan Hänen huolenpitoonsa. Näin teki Jeesus, ja näin Hän tahtoo meidänkin tekevän, ei luottaen omaan vaan Hänen voimaansa joka askeleella.
Uskoa ei voi oppia mitenkään muuten kuin koettelemusten kautta. Se on Jumalan uskonkoulua. On paljon parempi oppia luottamaan Häneen kuin nauttia tästä ajallisesta elämästä.`- Cowman

Nuo ovat kuin omia ajatuksiani! Jumala puhuu paitsi Raamatun, myös hengellisten kirjojen kautta. Ja puhuu Hän monella muullakin tavalla.

Nyt käsi kangistuu, kun olen jo paljon kirjoittanut tänään. Siunattua päivää sinulle, lukijani!

Ensi kuun lopulla voi istuttaa jo orvokkeja!