Kategoriat: Ajankohtaista

Lämpöasteita. Lössökeli.

Kuvia en voi laittaa, kun kirjoitan kirjaston koneella. Kone ei kotona pelittänyt. Liekö Vaasan alueella vikaa; lehdessä oli jotain juttua sellaisesta. Kotikone ei yhdistänyt nettiin. Sen takia nettiriippuvaisena rynnistin kirjastoon.

Pyörä petti matkalla. Kumi tyhjänä. Pumppasin. Kilometrin surffasin renkaat soikeana, ja sitten oli jätettävä kapistus kaupan eteen parkkiin ja otettava reppu olalle ja kävelyksi.

Tänä aamuna heräsin rohkaisevaan Raamatun kohtaan. Se liittyi jotenkin saviruukkuun. Olemme astioita, reiällisiä, rikkinäisiä ja hyvä niin. Mitä ehjempi astia, sen enemmän oma minä esillä. Mitä vuotavampi ruukku, sitä enemmän se tarvitsee jatkuvaa täyttämistä, Pyhän Hengen virvoitusta, Sanan ruokaa pysyäkseen koossa. Pyöränkumini hyvänä esimerkkinä!

Tänään avanto jää väliin. Muutenkin tämän viikon aamut menneet vähän häneksi. Maanantaina ehdin kävellä uimaan ja töihin. Tiistaina tulin pyörällä puoliväliin. Keskiviikkona piti jo ottaa auto, ja eräs mummo kyytiin lähipysäkiltä. Kuulemma oli ollut ennemminkin kyydissäni, vaikken muistanut, että se olisi ollut juuri tämä mummo. Mutta kai hän itse tiesi paremmin, oliko se hän vai joku muu :)

Arin luona onneksi seesteistä, siis ainakin eilisiltana vielä. Sunnuntaina aiomme jälleen kirkolle, jos Jumala suo. Kiitän tästä päivästä.

Pyhäkoulusta kiitän ja ylistän Jumalaa. Lapset rukoilevat luontevasti omin sanoin perheensä puolesta. Eilen entinen pyhäkoululaiseni myös yllätti. Lapset olivat tehneet luminallen ja sille ristin kaulaan tai johonkin. Kyseinen lapsi selitti: "Joku kuitenkin rikkoo sen heti, mutta sen takia me tehtiin se risti, että se on kuitenkin turvassa." Sanoisin, että lapsi on ymmärtänyt jotain oleellista! Kyseessä oli 11 vuotias viidesluokkalainen.

Tämän viikon opetukseni aiheena on Daavid ja Goljat. Ajatukseni on, että lasten mieleen jäisi seuraava. Vaikka kohtaamme miten pahan vastuksen tahansa, me voitamme sen, jos ja kun meillä on Daavidin luottamus Jumalaan.

Nyt täytyy rientää. Siunattua päivää, sinulle lukijani. Iltasella tapaan hyvän ystäväni syvällisen keskustelun ja kahvikupin ääressä kuppilassa ennen Arin tapaamista.