Kategoriat: Ajankohtaista

Tässä kuvassa näytän hiukan kalpealta. En muista koska kuva on otettu, mutta kerron ensi viikolla, kun saan uudet silmälasit ja näen paremmin.

Pakkasta enää 8 astetta, päivä ihan kaunis jälleen

Arin kanssa olemme saaneet monta kertaa hyvät naurut, kun olemme sattuneet kuuntelemaan radiosta erästä musiikkiohjelmaa. Sen nimi on "Entisten nuorten sävelradio" tai jotain vastaavaa. Ja sitten sieltä tulee odotetusti meidän ikäpolvemme musiikkia, Rauli Badding Somerjokea ja muuta vastaavaa. Tänään satuimme taas kuulolle.

Tuota kuunnellessa ei voi välttyä lukeutumasta "entiseksi nuoreksi".

Muuten tämä entinen nuori tuntee itsensä todella kiitolliseksi ja onnelliseksi. Olen kuin maan alta noussut, kellarista ulos päässyt. Mielessäni on kellarista puhuttaessa lapsuudenkotini kellari. Luukku oli tuvan lattiassa. Kun halusi kellarista jotain, piti mennä polvilleen ja kumartua ottamaan pussi, ämpäri tai kassi naulasta, joka oli lattialankkujen syrjässä, tai kavuta tikkaita myöten alas. Alhaalla oli maalattia ja pimeää.

Kumma juttu, että kun on "kellarissa", ei oikein tiedä, mistä on kysymys. (Toivottavasti ymmärrät ilmauksen, joka viittaa uupumukseen, tai jos et ymmärrä, arvelet minun hömpsähtäneen lopullisesti.) En ollut varma, voinko hyvin vai huonosti. Kuitenkin teki mieli vain lusia siellä piilossa ihmettelemässä.

Kun sitten rukousten voimasta torstai-iltana aloin pinnistellä valoon, huomasin suuren muutoksen hengellisessä ja fyysisessäkin olossani.

Pimeässä ei tiedä, että on pimeässä. Kun on valossa, tietää, mitä pimeydessä oli. Pimeässä oleva ei käsitä valoa, ei tunne sitä, eikä oikeastaan haluakaan valoa. Hän haluaa vain kätkeytyä.

Kun pääsee valoon, käsittää kaiken, eikä halua missään nimessä takaisin pimeään. Kuitenkin sinne voi luisua huomaamattaan: yhtäkkiä ei vain enää näe kunnolla! On uupunut, väsynyt, masentunut ja allapäin.

Näin on laita myös hengellisissä asioissa. Johanneksen evankeliumin alussa sanotaan (Elävä Uutinen): "Kristuksessa on ikuinen elämä, valo koko ihmiskunnalle. Tämä valo loistaa pimeään maailmaan, mutta maailma ei sitä ymmärrä.

Jumala lähetti Johannes Kastajan todistamaan siitä, että Jeesus Kristus on ainoa oikea valo. Itse Johannes oli vain todistaja, jonka tehtävänä oli osoittaa, kuka valo on.

Kun Kristus sitten tuli tänne maailmaan, todellinen valo alkoi loistaa jokaiselle. Se valo oli ihmistä varten."

Mikä sitten saa jonkun kuitenkin nousemaan pimeydestä ylös, hengellisestä tai fyysisestä? Se on se sama voima, millä Jeesus Kristus nousi ylös haudasta. Ylösnousemusvoima, Jumalan voima.

Jumala rakastaa niin paljon sinua ja minua, ettei hän tahdo jättää meitä pimeyteen. Hän säälii meitä, ja tahtoo johdattaa meitä elämään valossa ja syntien anteeksi antamuksessa.

Kun näin unen kadotuksesta viime syksynä, se kuvasi tätä samaa pimeyttä ja valoa. Unen viesti oli erityisen selvä: vain Jeesus Kristus on valo, vain hän avaa silmäni ja sydämeni käsittämään hengellisiä totuuksia. Vaikka ihminen olisi maailman älykkäin, mutta Jeesus ei ole saanut avata hänen silmiään, hän on sokea.

On tullut mieleeni myös eräs ristiriita, mikä tuli esiin kirjoittajapiirissä kerrattain. Muuan henkilö ei käsittänyt ollenkaan, mitä tarkoitin kirjoituksellani. Vasta eilen käsitin, mistä se johtuu: ihminen, jonka ainoa ulottuvuus on näkyvä maailma, ei voi käsittää näkymättömiä!

Kuitenkin Raamatussa sanotaan: "Näkyvät ovat ajallisia, mutta näkymättömät iankaikkisia."

Toivon ja rukoilen, että Jumala saa avata jokaisen lukijani silmät käsittämään Jumalan todellisuuden. Minä tai kukaan ihminen ei kykene sitä tekemään. Jumalan Pyhä Henki sen tekee, ja hän on sitoutunut Jumalan sanaan. Kun kuulet Jumalan kutsun, älä hylkää sitä. Et voi tietää, jos Jumala kutsuu sinua viimeisen kerran. Ota kutsu vastaan, kun sen saat. Se on järkevin ja elämäsi paras teko. Ja tiedä: se ei ole sinun tekosi, vaan se on Jumalan teko, sillä Jeesus sanoi: "Se on Jumalan teko, että uskotte häneen, jonka Jumala on lähettänyt."

Voi hyvin! Itse olen hyvin kiitollisella mielellä, sillä Jumala on taas kuullut rukoukset niin Arin kuin omastakin puolestani. Kiitos teille, jotka rukoilette. Minäkin rukoilen sinun puolestasi, joka nyt luet tätä.

Tänään leivoin pitkästä aikaa rieskaa.