Kategoriat: Ajankohtaista

Jouluinen lumiukkomme

Pakkasta noin 10 astetta. Lunta katot ja maa valkeanaan. Kaunista! Aurinko laskemassa.

Sinäkin sait kenties tekstiviestin hiljattain. Siinä kerrottiin, että joku pariskunta oli ajellut Juankosken ohi, jolloin heille ilmestyi enkeli. Tämä oli sanonut siihen tapaan, että älkää mukautuko tämän maailmanajan mukaan, vaan täyttykää hengellä. Ja että Jeesuksen paluu on lähempänä kuin kukaan meistä osaa arvatakaan.

Jostain syystä en jaksanut innostua asiasta kovinkaan paljon. Olen huomaavinani, että jäljet johtavat sylttytehtaalle. Miksi hullaantuisin viestistä, jonka voin lukea suoraan Raamatusta, ja joka pitäisi olla jokaisen kristityn takaraivossa? Sitä paitsi viestit, joita kehotetaan saajaa jatkamaan, antavat kiertokirjemäisen vaikutelman. Ikään kuin viestin saajalla olisi velvollisuus jatkaa näin tärkeää viestiä. Älä ymmärrä minua väärin! Koen, että viesteillä voidaan käydään hyväksi heikkoa, kilttiä lukijaa. Kuten huomaat, en ole kiltti, koska olen tullut kriittiseksi joidenkin viestien suhteen.

Mielestäni viestin saajaa sahataan silmään. Onhan tosi mielenkiintoista, kun Sana laskeutuu alas taivaasta siten, että enkeli itse ilmoittaa jollain tietyllä paikkakunnalla tapahtuvan jotain. Minäkin voisin laittaa viestin: "Nainen ja hänen poikansa näkivät enkelin Vaasan edustalla. Enkeli sanoi: tehkää parannus, sillä minä tulen pian." Ikään kuin Jumala olisi elävämpi, kun enkeli on tullut kertomaan sen tiettyyn paikkaan. Ja kuitenkin Jumala on niin usein lähellä ihmistä, kun hän vain kääntyy Jumalan puoleen! Siihen ei tarvita mitään erityisiä ilmestyksiä. Uskoa vain tarvitaan.

En laita mielelläni eteenpäin viestiä, jossa ei ole ajankohtaa tai nimeä, josta asian voi varmistaa. Uskovia höynäytetään kierrättämään viestejä, jotka saattavat olla ihan perättömiä. Itsekin olen joskus lähettänyt viestin, jossa kehotaan "juuri tällä hetkellä rukoilemaan", ja sitten saan saman viestin muutamien viikkojen päästä!

Tietysti on hyvä rukoilla, jos saa tuollaisen viestin. Totta kai on syytä ottaa onkeensa kehotus: "Älkää mukautuko tämän maailmanajan mukaan!" Puhumattakaan, että kehotus odottaa Jeesuksen tulemusta on aina ajankohtainen. Emmehän tiedä, milloin Hän palaa tai milloin on oma lähtömme hetki. Silloin me kohtaamme Hänet.

Tarkoitan sitä, ettei meidän tule innostua vääristä asioista. Nimittäin tuon Juankoski-viestin kohdallakin moni lämpenee enemmän ajatukselle, että jospa MEIDÄNKIN paikkakunnalla enkeli ilmestyisi. Tai ketähän ne ihmiset olivat, joille enkeli ilmestyi.

Sen sijaan ajatus ja painopiste pitäisi olla sanomassa. Ja sehän on sanottu Raamatussa, jos vain haluamme lukea sitä. Haluammeko? Kiinnostaako sensaatio enemmän kuin kirjoitettu Sana?

En todellakaan ole vastaan ilmestyksiä ja uskon, että enkeli voi ilmestyä kertomaan Jumalan nähdessä tarpeelliseksi varoittaa, rohkaista tai kehottaa ihmisiä. Tarkoitan sitä, ettei uskovien tarvitse olla höplästä vedettäviä!

Raamattu on faktaa, totta, eikä fiktiota, keksittyjä juttuja. Raamatussa todistajat, silminnäkijät, kertovat, mitä ovat nähneet. Pyhän Hengen vaikutuksesta on kirjoitettu kaikki se, mitä Jumala on nähnyt hyväksi, että ihminen tarvitsee pelastuakseen ja tullakseen tuntemaan totuuden.

Olen kuunnellut Raamatun punainen lanka -kirjaa, ja siinä kerrotaan mm. kuinka viime aikoinakin paljastuu tietoa, joka on Raamatussa kerrottuna jo kauan sitten. Raamattu ei ole satukirja, vaan se on Jumalan ilmoitus sinulle ja minulle.

Eilen minua pysäytti Jobin kirjan teksti. 20. luku kertoo karusti jumalattoman kohtalon. Siinä sanotaan esimerkiksi, että "jumalattomien riemu loppuu lyhyeen" ja "hänen onnensa ei kestä". Voit lukea itse tuon luvun. Lopuksi todetaan: "Tämä on jumalattoman ihmisen osa Jumalalta, perintöosa, jonka Jumala on hänelle määrännyt."

"Hullu" Raamatun kielellä tarkoittaa ihmistä, joka ei usko. "Hullu sanoo sydämessään: Jumalaa ei ole." Se on jossain psalmien kirjassa, en löydä sitä nyt. (Kiitos, Marko: Psalmi 14:1) Minä tahdon uskoa, se on myös valinta, eikä mikään uskottelujuttu. Jumala lahjoittaa uskon niille, jotka etsivät häntä. Etsinnän ei tule päättyä koskaan, vaan meidän tulee etsiä Jumalaa kaikissa asioissamme, jatkuvasti, elämämme loppuun asti. Jumala on luvannut johdattaa niitä, jotka rukoillen kulkevat. Rukoushan on myös Jumalan kasvojen etsimistä, sitä, että näkisimme Jumalan uskomalla Häneen.

: ) : ) : ) : ) : ) : ) : ) : ) : ) : ) : )

Eräs henkilö asui vuoden samassa asunnossa. Tuona aikana hän sairasti vakavan masennuksen. Kun hän pääsi nousemaan masennuksesta, hänestä alkoi tuntua, että pitää muuttaa eri asuntoon.

Minusta ajatus on viisas. Muutoksen tarve kertoo tervehtymisestä: on ohitettu jokin vaikea vaihe, ja on halu uuteen. Itselläni on paljon kokemusta siitä, kuinka huoneet, maisemat, musiikki ja ympäristö imevät ahdistustani ja tunteitani itseensä. Kun olen luovuttanut ne itsestäni, voin paremmin, mutta en jaksa katsella noita huoneita, maisemia tai kuunnella tuota musiikkia. Silloin tarvitaan muutosta!

Viime syksy oli todella rankka. Sisältyihän siihen kirjani kirjoittaminen myös. Kustantajalta ei ole vielä kuulunut mitään, mutta eiköhän kesään mennessä! Jos osaisin ottaa asioita kevyemmin, jaksaisin paremmin, mutta ei. Kuljen aina aura pohjassa, syväkyntö mielessä. En voi luonnettani muuttaa, enkä hirveästi tahdokaan. Mutta voimia tällainen luonne vaatii.

Joululoma ei riittänyt "korvien välisen toimistoni" työpöydän tyhjentämiseen. Olen edelleen väsynyt. Hain sairauslomaa, ja aion nostaa kytkintä hetkeksi ja suunnata nokan Hesaa kohti. Toivon vaihtelun virkistävän ja antavan uusia voimia.

Fyysisesti voin hyvin, paitsi että öisin pohdin asioita, kun pitäisi nukkua. Olen käynyt avannossa tänäänkin kävellen ja sauvoilla husien. Kirjastossa täydensin kevyen lukemisen osastoani. Vielä käyn Arin luona kertomassa kuulumisia. Hän on rukoillut puolestani kaikkia asioitani. Kerran taivaassa selviää meidän jokaisen elämäntyö. Luulen, ettei Ari joudu häpeään siinä, miten hän on aikansa käyttänyt. Odotan edelleen, että Jumala nostaa Arin vuoteesta kävelemään, ja rukoilen, ettemme joudu uskossamme häpeään. Tapahtukoon Jumalan tahto.

Voi hyvin, sinäkin lukijani, ja muista: Israelin kansakin joutui 70 vuodeksi pakkosiirtolaisuuteen. Mistä syystä? Koska he eivät antaneet maan pitää sapattia joka 7. vuosi, kuten Jumala oli määrännyt. Eikös se ollut syy pakkosiirtolaisuuteen, ellen puhu omiani. Lukija tarkistakoon Raamatustaan ennen kuin nielee asian.

On siis syytä levätä ajoissa. Sinunkin, jos olet väsynyt!

jk. En tiedä, osasinko kertoa ajatukseni tekstiviestistä ymmärrettävästi. Jos tämän sattuu lukemaan henkilö, joka itse on tuo enkelin nähnyt, niin ilmoittautukoon. En halua väittää, etteikö sellaista ole voinut tapahtua.

Lumivalli nöyristeli lopulta länteen ja lumilyhty itään päin. Sulaneet ovat molemmat.