Kategoriat: Ajankohtaista

Räntäsadetta

Tämän päivän lehdestä voi lukea(Pohjalainen: Mumbai/Delhi):

"Loistohotelli oli lauantaina enää vain muisto muutaman päivän takaisesta loistostaan. -Silloin se oli niin loistava. Me ihailimme sitä, istuimme keinussa lähellä uima-allasta. Nyt se on mennyttä, kertoi kyyneleitään nieleskelevä amerikkalaisnainen uutistoimisto Reuterille."

Jos olet lukenut Raamattua, sinulle tulee välittömästi mieleen Ilmestyskirjan kohta, 18. luku:

"Kauppiaat... seisoivat loitolla ja kauhistuivat sen vaivaa. Itkien ja surren he sanoivat: "Voi, voi sitä suurta kaupunkia... kun sellainen rikkaus tuhoutui yhdessä hetkessä!" Kaikki... seisoivat loitolla. Nähdessään sen palon savun he huusivat: "Mikä on tämän suuren kaupungin vertainen?"

Voimme siis seurata Raamatusta, mikä on maailman tilanne. Ja viisas lukeekin nimenomaan Raamattua, että tietää, mikä aika on. Raamatun kertomus Matt 25 kertoo 10 neitseestä. He olivat kaikki uskovia, koska heillä oli lamput ja öljyä. Heistäkin puolet oli tyhmiä, eivät valvoneet tilaansa. Kun häät alkoivat, he jäivät ulkopuolelle. Siinä vaiheessa toinen ei voi antaa toiselle omaa öljyään, jokaisella on oltava oma tilanne hallussaan.

Siis seurakunnan tila on tällainen Jeesuksen palatessa, häiden alkaessa taivaassa, että puolet jäävät ulkopuolelle. Mikä onkaan niiden osa, jotka eivät ole halunneet kuunnella Jumalan kutsua? Se on ulkopuolelle jääminen, kadotus Jumalan kasvojen edestä.

Nyt on vielä aika, nyt on pelastuksen päivä. Ethän hukkaa sitä. Tartu Jeesuksen viitan liepeeseen. Pyydä armoa ja syntejäsi anteeksi hänen verensä tähden. Jeesus sanoo: "Joka syntinstä tunnustaa ja hylkää, saa armon." Ja vielä Jeesus sanoo: "Joka tulee minun tyköni, sitä minä en heitä pois."

Älä siis luota omaan viisauteesi tai hyviin tekoihisi tai kuviteltuun synnittömyyteesi. Kaikki ihmisen hyvätkin teot ovat kuin saastainen vaate Jumalan kasvojen edessä.

Sain lapsilta sellaisen lahjan, josta tykkäsin: muumijoulumukin ja pallokynttilän. Ja ysväviltä sain lahjoja ja tervehdyksiä, sukulaiset ovat soittaneet tai laittaneet viestiä. Ystäviltä pyysin, että laitamme yhdessä Venäjän lapsivangeille rahalahjan. Lapset eivät ole syyllisiä omaan ahdinkoonsa.

Ari tulee pian kotiin, ja nyt menen syömään riisipuuroa.
Siunausta adventin aikaasi, hyvä lukijani!