Kategoriat: Ajankohtaista

Pikkupakkanen, lunta jonkin verran, liukasta

Paistaa se aurinko risukasaankin. Toisin sanoen jäälyhty onnistuu tumpeloltakin, vahingossa. Saavissa jäätyi vesi talon nurkalle, nostin saavin seinää vasten suulleen, tuli lämpöasteita. kippasin jään ja lyhty oli valmis pienoisen veden roiskuttelun jälkeen:)

Kuva ei ole kovin edustava, mutta olen tosi iloinen tuosta lyhdystä. Toivon mukaan on pakkasta sen verran ettei se pääse aivan heti sulamaan.

Tunnen itseni kohtalaisen raskassoutuiseksi ihmiseksi, vaikka veneily ei olekaan nyt mielessäni. Tietysti asia on miten sen ottaa, mistä puolelta asiaa tarkastelee ynnä muuta. Katson sitä nyt siltä kannalta, että eilen olisi ollut eräs pikkujoulu, mutta en jaksanut mennä sinne.

Taidan olla aika väsynyt. On ollut isoja projekteja meneillään, raskaita asioita. Sain rohkaisua kirjasta, jossa sanotaan, että kristittyinä meidät on kutsuttu puolustamaan heikkoja.

Tänään olen kutsunut muutamia ystäviä adventtihetkeä viettämään iltapäivällä. Kakku tehty, liina silitetty, kupit kaivettu esille, lautasliinat samoin. Kaalikeitto on kiehumassa, joten tuoksut ovat varsin epäjouluinen, mutta voimmehan laittaa kanelitangon nenään. No, ei nyt sentään.

Olen taas nukkunut huonosti ja ollut kiusattu, mutta mitäs siitä. Luontaisetu, johon ei kannata liikaa tuijottaa. On pantava junan perävaunuun turhat tunteilut. Sitä ajattelin eilenkin, kun kävin Arin luona ja rukoilimme monia isoja asioita. On nähtävä hengen näkymätön maailma, ja rukoiltava se näkyväksi! Odotamme Arin kanssa suuria asioita, ja Jumalan lupaukset ovat varmat ja todet.

Eilen riemastuin kovasti. Seurakunnan lehdessä oli kuva nuoresta avioparista, joka tekee avioparityötä Vaasassa. Sehän oli tuttu poika, hoidin häntä, kun hän oli 5-vuotias! Tunsin heti. Mikä ilo: lasten ohjaaminen oikealle tielle ei ole turhaa, sen rohkaisun sain.

Toinenkin ilahduttava uutinen tuli eilen: ystävän vanhemmat pääsevät asumaan saman katon alle. He ovat olleet 63v naimisissa, mutta viimeiset kolme vuotta joutuneet asumaan eri laitoksissa, ja heidän tapaamisensa on ollut täysin lasten varassa. Nyt huono kunto on alkanut tehdä vanhusten kuljettamiset mahdottomaksi. Kyllä Jumala on hyvä, hän kuulee rukoukset ja vastaa niihin.

Piparit kuuluvat jouluun. Olen iloinen kun jaksoin leipoa ja koristelimme Teron kanssa yhdessä.