Kategoriat: Ajankohtaista

Onnea Jyrki!

Pilvistä. Esikoisen syntymäpäivä.

Terveisiä jumalanpalveluksesta. Tänään olen kiitollinen Jumalalle erittäin hyvästä saarnasta. Kirkossa oli myös tavallista enemmän väkeä. Nuori mies piti saarnan, Jani Muikku, ja puhui erityisen selkeästi. Päivän aiheena oli Kristityn vapaus.

Pappi puhui paljon paastosta, siitä, että oikeaa paastoamista eivät ole omat teot vaan se, että tulee esim. kirkkoon Jumalan palveltavaksi. Pappi puhui lakia ja evankeliumia, niin että jos korvat olivat auki, ei voinut olla kuulematta, että vain Jeesuksen kautta voi pelastua.

(Kuitenkin tiedän omasta kokemuksesta, että vaikka kuinka selkeästi saarnataan, vain Pyhä Henki voi avata ihmisen korvat ja ymmärryksen kuulemaan Jumalan sanan, niin että ihminen tulee synnintuntoon ja voi pelastua. Synnintuntohan ei pelasta, vaan se, että sen seurauksena ihminen kääntyy Jumalan puoleen, anoo syntejään anteeksi ja uskoo ne anteeksi. Sen jälkeen niitä ei enää lueta ihmiselle vaan ne ovat anteeksiannetut. Se, että joku uskoo, on Jumalan teko. Emme voi uskoa omasta voimastamme.)

Saarnassa tuli selväksi myös se, että kuka tahansa yrittää täyttää Jumalan antamia lakeja ja käskyjä, tulee toteamaan, ettei pysty siihen. Eikä tarvitsekaan, sillä Jeesus on täyttänyt ne jo puolestamme.

Pappi kertoi myös, että jos olet joutunut vankilaan rikoksistasi, etkä voi päästä vapaaksi, Jeesus tulee vankilaan, ja sanoo, että minä otan kärsiäkseni tuon rikollisen, eli sinun, rangaistuksesi. Ja että hän on jo sen tehnyt, se on jo sovitettu, ja sinä pääset vapaaksi.

Selväksi tuli myös se, että ihminen saa synnit anteeksi, sillä Jeesus on ne sovittanut. Hänestä tulee vapaa, mutta hän ei ole vapaa tekemään syntiä. Hän ei voi ajatella, että koska Jeesus antaa anteeksi, voin tehdä mitä vain ja sitten pyytää anteeksi. Jeesus antaa kyllä anteeksi, kun on jo ne sovittanut. Ei niin. Vaan ihminen tekee syntisyytensä takia joka päivä syntiä, mutta hän ei elä synnissä. Tietoisesti ei voi eikä saa tehdä syntiä. Mutta koska ihminen ei voi mitään sille, että on synnin alainen, hän tarvitsee anteeksiantoa joka päivä. Sen Jeesus antaa.

Synninpäästö on valtava kuulla julistettavan. Saan uskoa kaiken anteeksi Jeesuksen tähden. Kiitos Jumalalle siitä!

Mieleeni tuli toive: kunpa tulisi sittenkin herätys, kun saimme tänäänkin kuulla Jumalan sanan julistusta näin ihanalla tavalla!

Jatkoin jo tätä juttua aiemmin, mutta en huomannut tallentaa, ja se hävisi. Ari tuli juuri kotiin, ja lähdemme neljäksi kirkolle. Sitä ennen luen hänelle pari juttua.

Pari päivää sitten huomasin, että takapihan kraanasta ei tule vettä. Yhtäkkiä vain jostain syystä. Samoin käy eräänä päivänä: Raamatun mukaan ihmiset etsivät Jumalan sanaa, mutta eivät löydä. Kammottava tilanne!

Nyt on vielä mahdollisuus etsiä Jumalaa. Hän lupaa, että etsivä löytää. Siis etsikäämme niin kauan kuin aikaa on.

Olen edelleen aika järkyttynyt näkemästäni unesta, josta kerron edellisessä Ajankohtaisessa. Minusta tuntuu, että sen selitys on syvempi ja järkyttävämpi kuin aavistankaan vielä. Mutta se kertoo seurakunnan tilasta, herätyksen puutteesta. Ihmisapua on tarjolla Jumalan seurakunnassa sen sijaan, että Jumalan sana olisi korkein auktoriteetti.

Eilen olin eräällä kurssilla, ja järkytyin, missä ajassa elämme. Nyt on todella meidän jokaisen aika etsiä Herraa itsemme ja kansamme puolesta.