Kategoriat: Ajankohtaista

Sadekuuroja, painostava sää jatkuu. Itse jossain aallonharjan puolivälissä

Viime syksynä oli samanlainen kotitilanne kuin nytkin eli olimme juniorin kanssa kahdestaan, kun tytär oli talven Skotlannissa. Nyt kun tytär muutti kokonaan kotoa mennessään miehelään, tilanne on ulkoisesti sama, mutta kuitenkin erilainen.

Nyt suuri osa perheestä asuu pääkaupungissa. Suunnitelmissani on jossain vaiheessa syksyn mittaan vierailla kyseisellä seudulla tapaamassa nuoria pareja. Jos en jaksa tai heille ei sovi, en mene. Mutta alustava "käsikirjoitus" minulla on asiasta.

Syksyyn sisältyy kolmena viikonloppuna jo tiiviitä suunnitelmia, ja se on aika riittävästi. Parin viikon päästä jHs menen Ryttylään vastuunkantajapäiville, ja odotan sitä viikonloppua kovasti. Toivon saavani hengellistä virkistystä. Jumala on aina puhunut minulle siellä tavalla tai toisella.

Lokakuussa menee pari viikonloppua syntymäpäivien merkeissä. Ensin vietämme Arin vanhempien yhteisiä 80v-päiviä ja seuraavana viikonloppuna isäni vastaavia. Äitini on seitsemän vuotta nuorempi.

Kirja etenee vaiheittain. Olen huomannut, että se elää ikään kuin omaa elämäänsä. En pysty määräämään, mitä kirjoitan vaan aiheet tulevat. Olen rukoillut, että kirjoitan vain ja ne asiat, mitkä on tarkoitus. Viime päivinä olen kirjoitellut lasten syntymätapahtumista. Sitä ennen Arin ja minun ensikohtaamisesta. Siitä on pian 30 vuotta!

Välillä käy mielessä asioita, joista kirjoittaisin, mutta ne häipyvät pois. Uskon, että sitten kun olen kaiken kirjoittanut mitä pitää, mieleen ei vain tule enää mitään, mitä pitäisi kirjoittaa.

Esittelyn olen kirjoittanut itsestäni.

Kävin eilen Arin luona klo 11 eli töihin mennessäni. Hän sanoi viisi sanaa jotka ymmärsin ihan selvästi. Totesin Arille, että hänestä on tulossa varsinainen lörppö tuota menoa ; ) Voin kertoa sanatkin jotka hän sanoi, sillä eivät ne mahdottoman salaisia olleet: "niin mäkin sua", "aamen" ja "samoin"! Eikö olekin hieno juttu!

Odotan vähän lisää sanoja. Aamupäivisin hänellä on enemmän voimia, joten silloin on todennäköisempää kuulla kaikenlaista. Itsekin jaksan ennen töihin menoa paremmin. Töiden jälkeen en jaksa eikä kannata mennä sairaalaan!

Tänään käyn taas sairaalan kautta, töiden jälkeen uimaan kuten eilenkin, ellei sada kaatamalla, sillä pyöräilen kuntoni vuoksi. Muuten en valitettavasti harrasta liikuntaa.

Kirjoitin jotain päivänä, että oli tosi outoa pari iltaa sitten, kun yllättäen sain ripulin, jota minulla ei ole ollut ties juuri koskaan. Eilen oli silmät kipeänä koko päivän, joten ilmeisesti oli kyse flunssasta! Arinkin silmät olivat kipeät, hän totesi, kun kerroin omistani.

Kun on oltu pari viikkoa koulussa, alkavat taas kaikki pöpöt kiertää. Toivon, että täit pysyvät tänä syksynä loitolla! Viime syksynäkin niitä oli liikkeellä. Niistä seuraa rankkoja operaatioita, joten niitä ei kukaan kaipaa koulussa eikä kotona.

Viikonloppu siis häämöttää hyvin lähellä. Voi hyvin, lukijani!

Ystäväni Stiina on maalannut tämän taulun.