Kategoriat: Ajankohtaista

Levon tarvetta on

Kesäsää. Aamulla pilvistä, ja pari tippaa vettä. Sitten aurinko taas valtasi taivaankannen

Eilen oli koulun päättäjäiset. Musiikkiin erikoistuneessa koulussamme kuullaan todella korkeatasoista soittoa ja laulua. Itse kaipaan toisaalta lasten aitoa "moniäänisyyttä". Lumikki-näytelmä ym. toivat välitöntä tunnelmaa.

Jäin istumaan työkavereiden kanssa hetkeksi opettajainhuoneeseen. Väsynyttä väkeä, loman tarpeessa. Luin porukoille aamulla raapustamani runon.

Seuraavaksi porhalsin sairaalaan. Ristiriita juhlivan kouluväen ja tulossa olevien ylioppilaiden onnittelemisten välillä oli niin suuri, että tunsin hajoavani. Ihmisen hajut, sairaitten ääntelyt ja koko se sairaalaympäristö tuntui niin uuvuttavalle, että kerta kaikkiaan.

Ari sentään vaikutti hyväkuntoiselta ja oli mielestään paremmassa kunnossa. Niinpä jätin viestiä taksin tilaamisesta ja Arin kotiin tulosta tänään kahdelta. Kuitenkaan Arin ns. parempi kuntokaan ei nostanut mieltäni. Huono kunto olisi ollut enemmän mielentilaani sopiva.

Kävimme nuorten kanssa muutamissa juhlataloissa eri kokoonpanoilla. Kun on asennoitunut juhlien valmisteluun, sen jaksaa. Nyt en olisi millään jaksanut, kun ei tarvinnut. Ja onhan perheessämme häät tulossa, joten vielä tässä juhlitaan.

Illalla istutin kukkia pihalle. Se on terapiaa. Eräiden hoitolasteni perheeltä sain amppelikukan ja kutsun tulla vierailemaan heidän kesäpaikassaan, ja taidanpa ottaa kutsun vastaan ja mennä. Kutsu tuntui rohkaisevalta. Muutenkin palaute oli myönteistä, vaikka ei sitä mahdottomasti tullutkaan. Kulttuuriimme ei kuulu kovasti kehua, mutta moitetta on helpompi varmaan antaa. Onneksi sitä ei tullut.

Tänään pyöräilin uimassa. Laitoin keinuun patjan ja tähyilin pilviä ja luin ulkona. Uupumus on kaiken kattavaa väsymystä ja turhautumista. Kyllähän tämän arvasin tulevankin, kun on pitänyt pinnistellä. On niin monia ristiriitaisuuksia tässä elämässä, että surffailu kaiken tämän keskellä vie melkein hengen. Siis tunne on sellainen.

Kesä on kuitenkin tullut, ja lämpöä sen myötä. Eiköhän nämä päivät tässä rullaannu, tavalla tai toisella. Maantaina tupperiesittely, tytär emäntänä. Torstaina menen Helsinkiin. Aion käydä torilla syömässä jäätelön, ja ostamassa kalaa syödäkseni sieltä meren rannasta, mikä sen torin nimi lienee.

Hyvää kesää sinullekin, arvoisa lukijani!