Kategoriat: Ajankohtaista

Nämä kukkaset nostavat päätään kukkapenkissä

Vihreys alkaa pilkistää kulottuneen nurmen seasta. Eilen saimme kesäsään, ja tänään näyttää yhtä hyvältä. Mukavaa, sillä yleensä vappuna on koleaa tai tihkusadetta ellei enemmänkin.

Huomasin olevani väsynyt. Meinasin jo ampaista kirkkoon mutta sitten järkiinnyin. Lepo on paikallaan. Tänään on jos minkälaisia myyjäisiä, mutta järkevintä nyt meikäläisen olla niistä pois. Jeesus-marssille menoa harkitsen kyllä vakavasti edelleen. Se on yhdeltä. Koen sen mahdollisuudeksi vaikuttaa tai ainakin osoittaa julkisesti värinsä(no, jokainen minut tunteva tietänee "värini").

Ehkä edellisestä värin näytöstä vai mistä johtui, että eilen käydessäni eräässä putiikissa omistaja ei ollut tuntevinaan. Olen varma, ettei ellei hänelle ole iskenyt varhainen dementia, hän varmasti tunsi minut - on kristitty itsekin. Jostain syystä hän ei kuitenkaan halunnut tuntea. Ei se minua loukannut, vaan ajattelen, että ongelma on hänen.

Olimme Arin kanssa eilen ulkona pari tuntia, kun menin töistä päin hänen luokseen. Oli ihana hetki, ja rauhallista puistossa. Lampi on kokonaan sulanut; vielä pari päivää sitten se oli osaltaan jäässä. Uskon, että menemme tänäänkin ulos.

Minulla on uusi aluevaltaus mielessäni. Kysyin Arilta, haluaisiko hän pistäytyä jonain päivänä läheiseen Euromarketiin. Hän haluaa. Koskahan Ari on viimeksi käynyt jossain kaupassa? Onkohan siitä 12 vai 18 vai ehkä 20 vuotta? En osaa sanoa. Voi olla jonkin sortin elämys käydä, kun shoppailu on häneltä jäänyt vähemmälle viime vuosikymmeninä.

Sitä paitsi minua kiinnostaa aina ihmisten reaktiot. Tiedän itsestäni, että toisinaan ei tiedä, onko ystävällistä katsoa pyörätuolissa istujaa, vai olla muina miehinä. Osa ihmisistä joita tulemme tapaamaan, tuntevat minut, mutta eivät ole nähneet Aria ollenkaan. Eihän Ari lopultakaan käy kuin kirkossa, ja siellä näkee tietyt ihmiset, vaikka heitä olisi paljonkin. Itse asiassa olen aika innostunut tuosta kauppareissusta, ja voi olla että toteutamme sen jo lauantaina sään salliessa.

Oletkos tiennyt, että ihmisen käpylisäke tuottaa hormonia, joka antaa ihmiselle unen? Jos tuota hormonia erittyy liian vähän, se voi tehdä sen, ettei uni tule. Juniori on valvoskellut vähän liikaa, ja koululääkäri kehotti hankkimaan yömaitoa, eli yöllä lypsettyä, koska siinä on melatoniinia, joka unettaa mutta ei aiheuta riippuvuutta tai vaikuta päivällä haitallisesti.

Kuitenkaan tuota yömaitoa emme ole löytäneet kaupoista(muistan että sitä oli muutama vuosi sitten myynnissä). Sen sijaan lääkäri kirjoitti reseptin, ja kyseistä ainetta saa Vaasasta kirkkoapteekista, ei muualta(kuten Thielmanin tippojakin ilman reseptiä ? ihmeaine mahatautiin). Mielenkiintoista, miten melatoniini alkaa vaikuttaa. Tiedän itsestäni, että unen vähyys aiheuttaa ainakin itselläni suorastaan luonteen muutoksen. Elämä on toisen väristä väsyneenä, harmaata!

Luettuani Rapelin kirjan eilen ihmettelen, miten joku kirjoittaa kirjan tuosta vaan! Itse olen alitajuisesti pähkäillyt kirjaa jo hyvän aikaa. En pääse puusta pitkään. No, ehkä sen aika tulee. Nyt on sentään mielessä mielipidekirjoituksen aihe, mutta jo sen kirjoittaminen vaatii puhtia. Ehkä sitä ei ole. Oma kriittisyyskin on esteenä.

Päivä on joka tapauksessa kaunis. Simaa on jääkaapissa ja munkit paistettuna. Kaivan vielä ylioppilaslakin päähäni ja karahutan kaupungille yhteen mennessä pyörällä. Autolla on turha lähteä, kun parkkipaikka jää kuitenkin niin kauas, että sama kävellä. Pyörällä pääsee minne tahtoo.
Hyvää vappua ja toukokuuta, Lukijani!

jk. En jaksanut lopultakaan lähteä mihinkään marsseille enkä kaivaa muuta kuin tavallisen lippani esiin ja sairaalaan pyörällä. Arin kanssa olimme pari tuntia ulkona.

Mietin vielä mainitsemaani kiinnostusta ihmisten reaktioihin, jos Arin kanssa menemme kauppaan. Ihminenhän peilaa toisten käyttäytymisestä sitä, millainen olen, millaisena minua pidetään. Ari on minua niin lähellä, että ehkä peilaan myös ihmisten käytöstä häneen ja samalla suhteessa itseeni. Mene ja tiedä. Aika näyttää, miten asia etenee.

Mukulaleinikki leviää nopeasti ja valtaa alaa. Kukkapenkki on jo sen valtaama.