Kategoriat: Ajankohtaista

C.T.Studdin elämäntarina

Ajatuksia sairaslomalla ja levossa

Olen lukenut viime aikoina Norman Grubbin kirjoittamaa kirjaa Jumalan hullu, joka kertoo Charles T. Studdin elämästä. Olen lukenut kirjan aiemminkin, koska se on omassa hyllyssäni. Jumala puhuu minulle hyvin voimakkaasti tämän kirjan kautta.

Ajattelepa seuraavaa "rakkauskirjettä", jonka Studd lähettää tulevalle vaimolleen:
" Minä rakastan Sinua
- rakkautesi tähden Jeesukseen,
- intosi tähden Häntä kohtaan,
- uskosi tähden Häneen,
- rakkautesi tähden sieluihin,
- rakkautesi tähden minuun
- oman itsesi tähden
Rakastan Sinua aina, aina.
Minä rakastan Sinua
- koska Jeesus on käyttänyt Sinua siunatakseen minua ja sytyttääkseni sieluni
- koska Sinä olet oleva kuin hehkuvan kuuma hiilihanko kohentaaksesi minua juoksemaan kovemmin!
Herra Jeesus, kuinka voin koskaan kyllin kiittää Sinua tällaisesta lahjasta?" s. 77.

Studd kertoo, kuinka Jumala on antanut hänelle näyn työstä. Lisäksi Jumalan lähettäessä Studdin Afrikan sydämeen vaimon jäädessä Englantiin neljän tyttären kanssa, hän kirjoittaa:

"Ja nyt, rakas Scilla, tämä ero on sittenkin meidän parhaaksemme, ja mikä on paljon enemmän, se on Jumalan kunniaksi ja Kristuksen kirkastamiseksi." s. 126.

Kun sitten Studd organisoi työn Afrikan pimeydessä alkaneeksi, kirja kertoo:
"Todellakin, Jumalan hulluus on viisaampi kuin ihmiset. Kahdessa vuodessa oli Afrikan sydänmaan uranuurtajana samoillut isoisä, joka oli ruumiillisesti mennyttä miestä (hänellä oli mm. paha astma, joka salli hänen nukkua vain pari tuntia aamuyöstä), samalla kun uuden lähetyksen oli kotimaassa järjestänyt invalidi lepotuolistaan (hänen vaimonsa oli hyvin sairaana tuolloin).
Se oli tarkoin Jumalan suunnitelman mukainen, sillä Hän tarvitsee vain yhden asian toteuttaakseen tahtonsa; ei opintoja, ei kykyjä, ei nuoruutta eikä voimaa, vaan uskoa. Uskon kautta Abraham...uskon kautta Mooses...uskon kautta C.T. Studd..." s. 160.

Mitäpä tästä sanoisi! Kun vielä kirja kertoo Studdin huumorintajusta, suorasukaisuudesta ja välittömyydestä, ei voi kuin ihmetellä Jumalan rakkautta, suuruutta, voimaa ja ihmeellisyyttä.

Minulle vahvistuu se, että tärkeintä avioliitossa on Jeesuksen pitäminen ykkösenä, jolloin myös suhde puolisoon on mitä ihanin. Jeesuksen kautta kaikki on paljon parempaa ja suloisempaa!