Kategoriat: Ajankohtaista

Kesän satoa

Tähän päivään mahtui puheluita, iltapäivä työssä lasten kanssa, pyhäkoulu, sairaalassa pistäytyminen sekä pyhäkoulupalaveri.

Flunssa alkaa toivon mukaan pakittaa. Eilinen pään vihlominen meinasi jatkua tänäänkin. Vilustumisesta se johtui. En ole tuollaista kokenut ennemmin.

Nimimerkki "Kiinnostunut" toivoo vastauksia vieraskirjassani. Hän haluaa tietää, miksi poistin hänen kysymyksensä vieraskirjastani. Siksi, että koen, etten osaa vastata tuollaisiin kysymyksiin. Puhumme eri kieltä. Minun vieraskirjani ei ole oikea paikka tuollaisille pohdinnoille.

Sitä paitsi olen vastannut: palataan asiaan, kun olet testannut vastaukseni. En halua/jaksa filosofoida enkä viisastella asioita, jotka ovat mielestäni toisarvoisia pelastuksen kysymyksiin nähden. En halua käyttää aikaani asioihin, jotka eivät rakenna itseäni ollenkaan. Varmaan löytyy ihmisiä, jotka ovat halukkaita pohtimaan syntyjä syviä. Minulle riittää peruskuviot.

Vastaan mielelläni asioihin, jotka hallitsen. Minulle voi kirjoittaa sähköpostiin ja vastaan jos osaan. Filosofisia pohdintoja minulle on turha lähettää. Käytännölliset kysymykset ovat minun heiniäni. Se miten selvitään arjesta esimerkiksi. Mukavampi on kirjoittaa ja vastailla, jos kyselijä ei pommita jonkin nimimerkin takaa, kun itse olen areenalla.

Raamatussa on ns. punainen lanka. Se tarkoittaa, että läpi kirjan kulkee tietty teema, joka on oleellinen. Paljon on jätetty sanomatta, koska se ei ole oleellinen lopputuloksen kannalta. Esim. Jeesuksen lapsuudesta ei ole kerrottu juurikaan. Sillä ei ole merkitystä kokonaisuuden kannalta.

Samoin näen, että maailmassa on paljon asioita, joilla voidaan väsyttää itsensä kuoliaaksi asti niitä pohtimalla. Niillä ei ole kuitenkaan mitään merkitystä siihen nähden, miksi me olemme täällä tai mihin olemme menossa.

Katekismus ilmaisee elämän tarkoituksen ainakin minulle riittävän selvästi:
"Jumala on luonut ihmisen elämään hänen yhteydessään. Sen tähden ihmissydän saa rauhan vain Jumalassa.
Jumalan ja Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen tunteminen ja Jumalan lapseksi pääseminen on elämämme kallein asia."

Tietäkää, että Herra on Jumala. Hän on meidät tehnyt, ja hänen me olemme Ps 100:3.
Mitä hyödyttää ihmistä, jos hän voittaa omakseen koko maailman mutta menettää sielunsa?
Matt 16: 26.

Lopuksi vielä profeetallinen sana kaikille uskoville:

"Älkää unohtako tämän kansan puolesta rukoilemista
levittäkää sanaa siitä,
ja aikanansa näytän vastaukset.
Jeesuksen nimessä."