Kategoriat: Ajankohtaista

Vielä ollaan Arin juhlissa

On tullut talvi, ja sikäli syytä pukeutua kunnolla. Kuitenkin villahousut piti kaivaa esiin eri syystä. Nimittäin anoppi antoi ihmeellistä Gotlannin villaa vai mitä lienee, kun lapset olivat pieniä. Siitä kudoin villahousut, lapsen kokoa. Aina kun jollakin uhkasi tulla pissatulehdus, pökät vaan jalkaan, ja jo vaiva helpotti!

Kun lapset kasvoivat, housuille on riittänyt käyttöä myös muina aikoina. Viime yönä kurkkuni oli kovasti kipeä, ja korvaankin sattui, joten kiskoin pöksyt kaulaani. Johan alkoi lämmittää, ja olo muuttui ihan toiseksi. Niinpä kesken yötä, kun kuulin kuinka tytär yskiä röykyytti, kävin armollisesti luovuttamassa kyseiset villasysteemit hänen kaulaansa!

Aamuyöllä herätessäni ja Raamattua lukiessani, sain valtavan rohkaisun ja Jumala puhui sanastaan. Sana on 5 Mooseksen 4. luvusta:

5. Katso, minä olen opettanut teille käskyt ja säädökset, niin kuin Herra, minun Jumalani, on minua käskenyt, että seuraisitte niitä siinä maassa, jota te menette ottamaan omaksenne.
6. Noudattakaa ja seuratkaa niitä, sillä se on oleva teidän viisautenne ja ymmärryksenne kansojen silmissä. Kun he kuulevat kaikki nämä käskyt, sanovat he: 'Totisesti, viisas ja ymmärtäväinen kansa on tämä suuri kansa.'
7. Sillä onko toista suurta kansaa, jonka jumalat ovat sitä niin lähellä, kuin Herra, meidän Jumalamme, on lähellä meitä, niin usein kuin me häntä rukoilemme?
8. Ja onko toista suurta kansaa, jolla on niin vanhurskaat käskyt ja säädökset, kuin on koko tämä laki, jonka minä tänä päivänä teille annan?
9. Ole vain varuillasi ja ota itsestäsi tarkka vaari, ettet unhota, mitä omin silmin olet nähnyt, ja ettei se lähde sinun sydämestäsi koko elinaikanasi, vaan että ilmoitat sen lapsillesi ja lastesi lapsille:
10. mitä tapahtui sinä päivänä, jona seisoit Herran, sinun Jumalasi, edessä Hoorebilla, kun Herra sanoi minulle: 'Kokoa kansa, niin minä julistan heille sanani, että he oppisivat pelkäämään minua, niin kauan kuin elävät maan päällä, ja opettaisivat lapsensakin siihen.'
11. Ja te astuitte esille ja jäitte seisomaan vuoren juurelle, ja vuori paloi tulena, joka loimusi sisimpään taivaaseen asti pimeyden ja synkkien pilvien keskellä.
12. Ja Herra puhui teille tulen keskeltä. Sanat te kuulitte, mutta ette nähneet hänen muotoansa, kuulitte vain äänen.

Toivon mukaan Herra puhuu myös sinulle tuon tekstin kautta. En ala selvittää, miten sana aukesi minulle, sillä sinulle se voi puhua ihan eri asiasta. Jumalan sana on ainutlaatuinen juuri sen takia, että se on elävä. Se on puhunut halki vuosituhansien erilaisille ihmisille ja kansoille. Sama sana puhuu minullekin eri päivinä, vuosina, tilanteissa eri sanoman. Sen mitä tarvitsen. Jumalan sana on elävä ja voimallinen, ja se tekee tehtävänsä meissä. Se joko paaduttaa tai antaa elämän. Haluathan sinäkin elämän?!

Onneksi menin eilen ystävän 85v synttäreille. Siellä sankari odotti kravatti kaulassa; varmaan oli odottanut aamusta asti. Vanha ystäväpariskunta oli myös juhlimassa. Hoitajat toivat kahvit ja kakun huoneeseen. Sankari ehdotti itse virttä ja veisasimme Enkeli taivaan hänen kanssaan. Luin hänelle Herran siunauksen ja toivotin kaikille Jumalan siunausta.

Pian on edessäni ihan uusi tilanne. Menen tekemään juttua entisestä muslimista, joka on kohdannut Jeesuksen ja saanut tulla kristityksi. Tulkki tulee mukaan. Itse asiassa minulle on yllätys, miten olen tullut tähän tilanteeseen! Näköjään homma on tuotu eteen siitä päätellen, että se on edessä. Aika näyttää jos kysymys on suorastaan johdatuksesta.

Herraa hyvää kiittäkää!