Kategoriat: Ajankohtaista

Meidän kodin joulua

Viimeinkin toivotan teille, arvoisat, uskolliset lukijani Hyvää ja siunattua Vapahtajamme syntymäjuhlaa!
Olen odottanut, että saamme Arin syntymäpäivät pois alta ennen kuin siirrymme Joulun Lapsen juhlaan. Totta kai se on tärkeämpi: jo 2000 vuotta sitten paimenet olivat todistamassa tätä syntymäpäivää. Sen jälkeen monet sukupolvet ennen meitä. Nyt on meidän vuoromme juhlia Jeesuksen syntymän muistojuhlaa.

Aamulla aikaisin heräsin ja polvillani kiitin Herraa eilisestä päivästä. Tuli mieleeni Elian kokemus, kun Jumala laittoi hänet kallionkoloon kulkiessaan ohi. Jumalaa ei voinut nähdä, mutta Elia saattoi tuntea että Jumala itse siitä kulki vierestä, selkäpuolelta näki.

Minäkin koin, että Herra ikään kuin sanoi minulle: - Minä olen Herra sinun Jumalasi: älä pidä muita jumalia! Mielessäni koin, että ikään kuin kaikki käskyt tuotiin esiin ja muistettavaksi. Kuitenkin tuo ensimmäinen käsky oli se, jota Herra toisti uudelleen ja uudelleen: - Minä olen Herra sinun Jumalasi: älä pidä muita jumalia!

Tämä olkoon mielessäni ja muistutuksena minulle ja sinulle, rakas kanssakulkija: Herra olkoon ainoa, jota me kumarramme ja ylistämme tänä jouluna.

Kiitän vielä teitä, jotka rukoilitte eilisen Arin juhlan puolesta. Jumala teitä siunatkoon, niin että saatte kokea jotain siitä juhlariemusta mitä me koimme siellä. Olen kykenemätön kuvailemaan sitä juhlatunnelmaa. Herran Henki oli siellä ja uskon, että Hän teki ihmeellistä työtä meidän kaikkien keskellä. Odotan, mitä perästä kuuluu, mitä Hänen kosketuksensa on saanut aikaan ja tulee tekemään tulevina päivinä.

Siunausta Jouluusi! Ehkä kirjoittelen piankin lisää. En tiedä. Jos jaksan, menen Vaasan kirkkoon huomenaamuna - sieltä kuvataan jumalanpalvelus. Minulla on punainen panta päässäni ja violetti talvitakki ; )

Joulukaktushan on oltava myös kuvassa