Kategoriat: Ajankohtaista

Nyt on kesä! Ja loma!

Kesä on puhjennut äkillisesti. Viikko sitten lauantaina kun oli koulun päättäjäiset, alkoi lämmin kausi. Juhlat olivat ihanat; vieraita kävi todella paljon heti yhden jälkeen ja lähes kymmeneen asti illalla. Kiitos kaikille muistajille, rukouksin ja muuten!
Terhille aukesi jo opiskelupaikkakin Helsingin AMK:ssa, johdon assistentiksi, kielten koulutusohjelmaan, englanninkieliseen koulutukseen. Ensin hän kuitenkin lähtee talveksi Skotlantiin, kunhan tekee kesän töitä Scotilla. Jumala on hyvä ja on siunannut lastemme elämää.
Myös Teron peruskoulu on nyt käytynä. Sielläkin juhlassa sain olla ennen Terhin juhlia. Hieno juhla sekin. Nyt lukio odottaa kävijäänsä; tällä hetkellä nuori mies on veljeni luona maataloushommissa. Heinäkuussa on meno isoseksi Sley:n leirille Esantuvalle. Haaste ja rukousaihe. Kuten myös kiitosaihe.
Itse olen lomalla tämän kuun. Ensi kuussa menen päiväkotiin. On mukava välillä olla "omassa hommassa" eli päiväkodissa lastentarhanopettajan tehtävässä. Se on sikäli haasteellinen kesällä, kun lapset tulevat eri paikoista ja ryhmä on sen takia ryhmäytymätön.
Olen lomaillut oikein olan takaa. Löhöillyt keinussa. Kehittelin siihen patjan ja puutarhaharsosta aurinkosuojan jonka varjon puolelta voin seurata sinitiaisen pesäpuuhailua. Yhdessä pöntössämme on varpunen, mikä kuulemma on harvinaista, siis se että se pesii pönttöön. En tiedä karkottiko se tiaisparan tieltään. Se on luonnonlaki sekin. Yhdessä pöntössä ei ehkä ole asukkaita, vaikka en ole varma. Ehkä sieltäkin ollaan lomalla : )
Pesin mattoja eilen. Lauantai-iltapäivänä oli ihmeellinen hiljainen hetki mattolaiturilla. Kaksi isoa mattoa sai maistaa katuharjaa. Puhdasta tuli. Odotellesani niiden kuivumista söin eväitä ja nautin kesästä. Kävin uimassa ja otin tuulessa kuivahtaneet matot mukaani. Nyt ne jatkavat kuivumistaan pihalla.
Ari on tulossa kotiin pian. Olemme olleet neljästi ulkona tällä viikolla. Ari alkaa olla mukavan ruskettunut. Itse asiassa paremman värinen kuin minä vaikka saan jatkuvasti aurinkoa pyöräillessäni ja palstalla. Tänään menemme tapamme mukaan kirkkoon. Viime pyhänä se jäi väliin ensi kertaa koko talven jälkeen kun meillä oli vieraita.
Odotan Herraa. Kesä on avoinna hänen edessään miten hän johdattaakin. Lepo ja loma on joka tapauksessa tarpeen, ja sitä olen jo saanut maistaakin. Kävin Helsingissäkin parin päivän reissulla. Sain vierailla esikoisen perheen kotona Viikissä. Nyt alan kyllä opetella Helsinkiä niin että tiedän vähän missä päin mitäkin on! Ihan Jyrkin ja Maaritin lähellä on lehmiä laitumella, ja samaan syssyyn näkyy korkeita rakennuksia ja yliopiston tiloja kasvihuoneineen. Satakieltä kuuntelimme läheisessä luonnonpuistossa, jonka polkua kiertelimme.
Tänään on pilvistä ensi kertaa viikkoon. Välillä niinkin.
Ensi viikolla haen kuopuksen kotiin. Samalla voin vierailla sukulaisissa ja ystävien luona.
Hyvää ja siunattua kesää jokaiselle lukijalleni! On tankkauksen aika meillä jokaisella.

Puutarhasaapas lähdössä palstalle. Nokkoset ympäröivät palsta-aluetta joten saappaat tarpeen(ei tietenkään MINUN palstallani ; )