Kategoriat: Ajankohtaista

Ohessa kuva minun tämän kesän pesäpaikasta. Mökistä. Tämän mökin ovat veljeni ja isäni rakentaneet toistakymmentä vuotta sitten. Viereen on kaivettu lampi, joka on paikoin useita metrejä syvä. Lampi on ns. Imatran linjan alla, ja lampeen virtaa jatkuvasti yläjuoksulta vettä putkea pitkin. Vesi on ruskeaa, ja paikoitellen kylmää. Käyn joka aamu ja ilta uimassa.

Ihanin hetki päivästä on, kun nousen uimasta laiturille. Sen jälkeen pääsee rantasipi taas laiturin kaiteelle vahtimaan lapsosiaan jotka piileksivät rantaheinikossa.

Olen aiempinakin vuosina yöpynyt mökillä yön tai pari. Tänä kesänä ensi kertaa olen useita öitä peräkkäin siellä. Ensi kertaa olen myös kunnolla pessyt lattiat ja ikkunat; joku muu on sen aina aiemmin tehnyt. Ehkä tästä johtuen paikka tuntuu enemmän omalta. Kun olen päivän häärännyt sukuni seurassa erilaisissa tehtävissä, tuntuu mukavalle palata mökille. Siellä on oma rauha ja olo.

Kävimme eilen kummitytön rippijuhlissa Nivalassa. Ehtoollisella polvistuin siihen paikalle, missä olin mm. 25v sitten polvillani ottamassa vastaan avioliittosiunausta. Ari oli vierelläni. Rukoilin taas kerran siinä, että älä Jumala unohda Aria. Tiedän ettei Hän unohda. Lisäksi sain olla siunaamassa kummityttöä kummin ominaisuudessa. Se oli juhlallista ja tärkeä hetki. Sain rukoilla Annan puolesta. Tämä oli harvoja kertoja kun pääsin kummilapsen rippijuhlaan: meillä on usein sairastettu silloin kun olisi ollut juhlat. Sitä mukavampi tilaisuus oli nyt. Arin poissaoloon olen jo tottunut, mutta aina se käy mielessä.

Tänään olen kotona kotihommissa. Jyrkiäkin olen saanut pitää kotona muutaman päivän. Sairaalassa on vielä käymättä, mutta menen sinne kaikessa rauhassa ilman kiirettä. Auto on taas huollettu, niin että voin huristella huoletta pohjanmaan teitä. On erilainen kesä, ja kuten sanottu: vielä ei ole käynyt ilmi mitä kaikkea tämä pitää sisällään. Aika sen näyttää.

Kukkaihmisille tiedoksi, että taas kerran kävin kukkapihalla. Mutta se saa olla viimeinen kerta tänä kesänä. Niitä alkaa olla enemmän kuin riittävästi Terhin kasteltavaksi. Iltamyöhällä tai aamuvarhain pöräytän auton nokan taas kohti sukuni seutuja!

Hyvää Juhannusviikkoa!

Tässä minun kesäpaikkani. Kuvassa Petri ja Terhi 18.06.2006.