Kategoriat: Muu kirjoitus

 • kuka olen, ikä ja kotipaikka
 • laulu ps 23
 • aloimme seurustella kun olin 18v, kolmen v päästä naimisiin
 • tulin uskoon pian v päästä naimisiin menosta; silloin oli "hyvät päivät"
 • sen jälkeen Jumala pisti "kouluun": miehen veli muutti perässämme Turkuun, joutui onnettomuuteen, kävin häntä katsomassa, rohkaisemassa ynnä sukulaisia.
 • Vaasaan muutto. Miehen sairastuminen vähitellen. Lapsia syntyi kaikkiaan neljä näiden vuosien aikana

Muutamia tärkeitä asioita, jotka ovat vaikuttaneet uskonelämääni

 • luottamus Jumalaan: hänelle saa kertoa kaiken (itkeminen, huutaminen: älä tee niin kuin minä tahdon vaan niin kuin sinä tiedät hyväksi)
 • tutustuminen Jobin elämään viime aikoina. Lempijae Job 19 luvusta. Se että kaikki meille tulee Jumalan kädestä. Jobkaan ei puhunut saatanalle, vaan koko ajan Jumalalle. Jumala antoi Jobin kärsiä. Hän luotti Jobiin. Jumala ei muutu.
 • Profetia jonka saimme 21 v sitten. Se kantaa. Siihen liittyy Hab 2:3. Laulan sen. Kun profetia tulee Jumalalta, se kantaa, rohkaisee, antaa voimaa.

Joitakin rukousvastauksia vuosien varrelta

On hyvä muistaa, että jos saa valtavia rukousvastauksia, silloin "keinun toinen pää" käy syvällä! Vrt erään ystävän pyyntö: rukoile että hänen ja miehensä välit tulisivat samanlaisiksi kuin meillä on. Et tiedä mitä pyydät, jos pyydät suuria siunauksia. Kirkastusvuorelta tullaan aina alas laakson pimeyteen. Siellä ei tahdo muistaa enää niitä siunauksia joita sai kirkastusvuorella, jolloin kaikki näytti niin selvältä. Vrt ps 106: 10- 12 Tämä on hyvä muistaa, ettei ala kadehtia kun kuulee ihanista asioista mitä jollekin Jumala on tehnyt.Vrt Mooses ja Mirjam!

 • Kun pyysin Jumalaa näyttämään mitä teen kun Terhi täyttää 3v. Aloin odottaa Teroa. Silloin syntyivät raamattulaulut. Laulan Joh 14 alusta sekä lopusta Rauhan minä annan teille, sekä Jes 43:18 Älkää entisiä muistelko sekä Jes 50 lopusta Se teistä joka pelkää Jumalaa.
 • Pari vuotta sitten rukoilin työpaikkaa kaupungin suunnalta, puolipvtyötä. Herra näytti unessa kaksivaunuisen lättähatun. Syksyllä sekä rukoukseen vastattiin että uni toteutui.

Joskus Herra vastaa selvästi ja heti. Arin sairauden paranemista me on rukoiltu yli 24v. Herra vastaa siihen vielä, ja on jo vastannut, mutta toisin kuin osaisimme pyytää. Meillä on näky joka meille annettiin 21 v sitten. Siihen asti me vaellamme uskossa, emme näkemisessä. Tämän matkan tarvitsemme kasvaaksemme ihmisinä ja uskossa.

Kotisivuista voin kertoa. Rukoukseni on ollut, että voisin sillä lohdutuksella millä Herra on meitä lohduttanut, lohduttaa niitä jotka ovat kaikkinaisessa ahdistuksessa. Kotisivujen kautta Herra on tehnyt sen mahdolliseksi. Siellä on käynyt mm. paljon ms-ihmisiä. Ms-tukihenkilönä ym olen voinut myös kertoa siitä miten Jumala on meitä auttanut.

hetkellä olen hyvin voimaton fyysisesti, mutta tämäkin tulee Herran kädestä: jos uskallan olla heikko ja voimaton, muutkin saavat siihen luvan ja voin ymmärtää toisia.Jos me elämme aidosti sitä mitä olemme, muutkin ehkä uskaltavat ojentautua totuuden mukaan. Ei tarvitse näytellä vahvempaa tai parempaa kuin on vaan saa olla niin heikko kuin on. Jumala on luvannut voimansa meidän heikkouteemme.

Jumala kattaa pöydän vihollisen silmien eteen. Mitä se tarkoittaa? Esim. Eilinen aurinkopäivä ulkona Arin kanssa oli sitä juuri. Kolmatta tuntia Jumalan luonnossa Herran hoidossa. Ei meiltä mitään puutu.

Ari pystyy nykyisin nauramaan, hymyilemään, itkemään, liikuttamaan päätä. Hänellä on tunteet ja ymmärrys tallella. Jumala yksin tietää mitä hän miettii. Minut on annettu hänelle käsiksi, jaloiksi ja iloa tuomaan. Sopivaksi avuksi, jonka Jumala on kutsunut tähän. Hän on varustanut minut tätä tehtävää varten.

 • Lopuksi yhteinen rukous
 • laulu Joh 13: Kun Jeesus pesee opetuslasten jalat