Kategoriat: Ajankohtaista

Seuratessa lehtikirjoittelua tulee mieleen väistämättä eräs ajatus. Mitä enemmän Jumalan pelko vähentyy, sitä enemmän Saatanan palvonta ja laittomuus lisääntyy. Nämä eivät voi siis olla yhtä aikaa voimassa.

Tämänkin päivän Pohjalaisessa oli kaksi kirjoitusta aiheesta. Molemmat nimimerkillä. Epäiltiin tai oltiin suorastaan varmoja, että Raamattu on ihmisen keksimä kirja, ihan samanlainen kuin kaikki muutkin. Haluttiin kyllä viisautta siltä joltain, joka ehkä on olemassa, mutta Jumala-uskoa ei ole. Se on tosi surullista.

Vastaavasti samassa lehdessä kerrotaan n. kymmenen tytön raiskauksista, ja todetaan että asiaan liittyy Saatanan palvontaa myös. Kodeissa ei ole hengellistä tukea, että lapset välttyisivät moiselta. Toisaalta, vaikka kodit ovat uskovia, on maailman veto tosi voimakasta tänä päivänä. Jopa valitut eksyvät, sanoo Raamattu. (Välillä mietin että tuleeko Raamattu kirjoittaa suurella vai pienellä, mutta liian suurella sitä ei voi kirjoittaa!!)

Raamattu sanoo, että tuon laittoman tulo (antikristus) tapahtuu Saatanan vaikutuksesta valheen kaikella voimalla, tunnusteoilla, ihmeillä ja kaikilla vääryyden eksytyksillä niille, jotka joutuvat kadotukseen siksi, etteivät ole ottaneet vastaan rakkautta totuuteen voidakseen pelastua. Sen tähden Jumala lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheen, että ne kaikki tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuutta, vaan ovat mielistyneet vääryyteen. Näin sanoo 2 Tess 2 luku. Mikä tai kuka se antikristus sitten on, en tiedä, mutta hän on vaikuttamassa jo yhteiskunnassamme väkevästi.

Ainoa turva on Herramme Jeesuksen Kristuksen sovitustyössä puolestamme. Joko sinä, hyvä lukijani, olet ottanut Hänet vastaan elämääsi? Kysyn tätä vakavasti.

Johanneksen evankeliumin alussa sanotaan, että kaikille jotka ottivat Hänet vastaan, Hän antoi voiman tulla lapsekseen. Kun rukoilet ja pyydät Häntä sydämeesi, Hän tulee lupauksensa mukaan. Hän ei ole pettänyt ketään! Vai tunnetko jonkun?

Mitä saat Hänen seurassaan? Mitä Hän sinulle antaa? Hän antaa rauhan sydämeesi, ja se käy yli ymmärryksen. Hän antaa pelastusvarmuuden: kaikki synnit on annettu minulle anteeksi, eikä ole enää mitään kadotustuomiota. Pääsen taivaaseen, milloin kuolenkin tai jos Hän palaa ennen kuin kuolen, saan nousta Häntä vastaan kun Hän tulee omiaan hakemaan. Hän antaa sinun omistaa myös kaikki lupaukset joita Raamattu on täynnä!

Sen lisäksi sinulla on kaikki ahdistukset joita ihmisillä on maailmassa ilman Jumalaa, mutta enää et ole yksin. Hän on sinun kanssasi niissä. Hän myös ymmärtää sinua, ja nyt sinulla on ystävä jolle voit kertoa kaiken. Voit tuoda myös kaikki rakkaasi Hänen tykönsä, ja Hän on luvannut kuulla rukouksesi heidän puolestaan. Hän tahtoo pelastaa heidätkin.

Joku voi kysyä, miksi uskovilla on niin vaikeaa, uskaltaako Jeesuksen seuraan käydä. Ei ole parempaa turvaa kuin Jeesuksen seura. Jeesus sanoi että hänen omansa on oltava maailmassa (kuka kertoo ilosanoman muuten eteenpäin?), mutta ei maailmasta. Hänen ominaan kuulumme jo nyt taivaan valtakuntaan. Isäntämme on vaihtunut. Se ei ole enää tämän maailman ruhtinas, vaan Herra Jeesus Kristus, jolla on kaikki valta tämän maailman ruhtinaan yli.

Uskova on usein heikko ja avuton itsessään. Heikkoudessa on voima, joka on meidän vanhalle, lihalliselle luonnollemme vastenmielistä, ja siihen hänen armonsa meitä kasvattaa. Jumalan heikkouskin on väkevämpi kuin ihmisen voima. Psalmissa 91 sanotaan: Korkeimman suojassa istuva ja Kaikkivaltiaan varjossa yöpyvä sanoo: Herra on minun turvani ja linnani, hän on minun Jumalani, johon minä turvaan. Hän päästää sinut linnustajan paulasta, turmiollisesta rutosta. Siivillään hän sinua suojaa, ja sinä saat turvan niiden alla. Hänen uskollisuutensa on kilpi ja suojus. -psalmi jatkuu yhtä rohkaisevana loppuun asti; voit lukea sen.

Toivon saavani sinusta, lukijani, seuraa taivastiellä. Toinen toistamme tukien Hän johdattaa meitä Pyhän Henkensä avulla, niin että pääsemme perille taivaaseen, minne varmasti toivommekin pääsevämme. Sinne ei mennä sattumalta, eikä hyvillä teoilla, vaan Jeesuksen Kristuksen valmistaman pelastuksen kautta. Hänen verensä on vuotanut ristillä syntiemme tähden, vaikka se paikka kuuluisi meille. Mutta nyt saamme vain ottaa vastaan kaiken ARMOSTA!

Hyvää alkanutta viikkoa, lukijani! Tämä eukko lähtee nyt mereen polskuttamaan!